Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή

0

Παρέμβαση στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης για ζητήματα υγείας

Με ένα διαφορετικό χάπενιγκ στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, γνωστοποιήθηκε στους δημοσιογράφους η συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών πόλης Λάρισας του κόμματος την προσεχή Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, λίγες ώρες πριντην ανακοίνωση της απόφασης της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό στο οποίο αναγράφεται «Μόνη δικαίωση οι ναζί στη φυλακή».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας, Χρήστος Τσιόπας, ανέφερε τα εξής:

«Ζούμε δύσκολες στιγμές. Οι πολίτες βλέπουν να απειλείται η εργασία, το εισόδημα, η υγεία, η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους.

Ξέρουν πως είναι μόνοι τους και ανησυχούν. Φόβος, ανασφάλεια, ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού είναι συνθήκες ικανές να θρέψουν τον ρατσιμό, τη ξενοφοβεία, το φόβο για το διαφορετικό, ακροδεξιές απόψεις και συμπεριφορές.

  • Αυτά αναπτύσσονται σε έναν κόσμο όπως η σημερινή Ευρώπη, που στέλνει αμφίσημα μηνύματα με την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς. Από τη μιά προσπαθεί να περιορίσει τη δράση όσων προβάλουν τις απόψεις της και από την άλλη υιοθετεί πολιτικές και πρακτικές της(όπως η ενίσχυση της οικονομικής ελίτ, το μεταναστευτικό κ.α.).

  • Αυτά ενισχύονται απο μιά κυβέρνηση, που από τη πρώτη μέρα έστειλε απειλητικά μηνύματα για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Παράλληλα ενεργοποίησε εργαλεία όπως η καταστολή κυρίως απέναντι στους νέους και εισήγαγε τη ρητορική του μίσους στο δημόσιο διάλογο.

Σε ένα τέτοιο παγκόσμιο και εθνικό περιβάλλον βρίσκουν χώρο και αναπτύσσονται ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις, οι οποίες ενισχύονται και ανθίζουν με την στήριξη ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Τώρα είναι η ώρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να δείξει ότι υπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα και αποδεχόμενη το προφανές, να χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και να καταδικάσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων της.

Οφείλουμε σήμερα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να σταματήσουμε την διάρρηξη του πολιτικού συστήματος και τον εκφασισμό της κοινωνίας».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com