Στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών για λόγους αρχών και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

0

Η αιφνιδιαστική εγκατάσταση περίπου 80 αναγνωρισμένων προσφύγων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στα Αμπελάκια και στο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών, προκάλεσε εύλογη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ευελπιστούμε οτι η ανησυχία αυτή οφείλεται στη δικαιολογημένη αγανάκτηση από το γεγονός οτι η τοπική κοινωνία δεν ενημερώθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης και θεωρούμε οτι δεν υποκρύπτει φοβικές ή και ρατσιστικές ενάντια των προσφύγων απόψεις.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο αδιέξοδο που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πρακτική της σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, με αποκορύφωμα την τραγωδία στη Μόρια και τη δημιουργία μιας ακόμα φυλακής ψυχών στον Καρατεπέ, προχωράει σε πρόχειρες κινήσεις, αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για την ασφάλεια των προσφύγων – μεταναστών.

Είναι επίσης ξεκάθαρα καταδικαστέες από καθέ δημοκρατκό και προοδευτικό πολίτη αυτής της χώρας, πρακτικές όπως αυτές που σημειώθηκαν από κατοίκους των Καμένων Βούρλων που έφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν την τροφοδοσία φαγητού σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Οι πολίτες του νομού έχουν δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και το πρόβλημα συνολικά. Η τοπική κοινωνία όμως δεν θα πρέπει να αιφνιδιάζεται με αποφάσεις που παίρνονται σε κλειστά γραφεία χωρίς να ζητηθεί η άποψή της. Ούτε είναι ανεκτή η ανισοτιμία σε σχέση με το βάρος που σηκώνουν οι υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών για λόγους αρχών, υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ζητώντας την τήρηση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και την εξασφάλιση ομαλής τους ένταξης στην κοινωνία.

ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com