Διορίζουν στη Βουλή στελέχη της «Χρυσής Αυγής» – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επικροτεί ο Μητσοτάκης;

0

Τις παραμονές της έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη «Χρυσή Αυγή», ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε το διορισμό της γυναίκας του Μιχαλολιάκου… ως απόφοιτο τριτάξιου Γυμνασίου – «Προκαλεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής κατηγορίας Υ.Ε (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης δηλαδή απόφοιτος τριταξίου Γυμνασίου) διορίστηκε σήμερα με την υπ ́ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Κωνστανίνου Τασούλα η Ελένη Ζαρούλια. Η οποία να σημειωθεί ότι διετέλεσε και βουλευτής της «Χρυσής Αυγής».

Ο διορισμός της Ζαρούλια γίνεται «στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του».

Η προκλητική προς τα δημοκρατικά ήθη του τόπου απόφαση του Προέδρου της βουλής, λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και του κατηγορουμένου σε βαθμό κακουργήματος προέδρου της,  δημοσιεύθηκε σήμερα στο με αριθμό φύλλου 811/20.10.2020 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια. Όσο για το χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Τι απαντά ο Τασούλας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μίλησε στο iEidiseis.gr για τον διορισμό στην Βουλή της Ελένης Ζαρούλια. Ο ίδιος σημείωσε ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής είναι «απόλυτο δικαίωμα» κάθε πρώην προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προτείνει πρόσωπο προς διορισμό.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι για όλη τη διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου οι πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον διορισμό ενός μετακλητού υπαλλήλου. «Δεν είναι κάτι παράξενο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του

«Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».

ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση διορισμού στη Βουλή της Ελένης Ζαρούλια

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com