Κορωνοϊός: Ο Δερμιτζάκης καταρρίπτει με στοιχεία το δήθεν success story της κυβέρνησης

0

H Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στην αναλογία θανάτων-κρουσμάτων και η 4η χειρότερη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού

H Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στην αναλογία θανάτων-κρουσμάτων αναφέρει ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Με ηχηρό τρόπο καταρρίπτει το δήθεν success story της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την εργαστηριακή επιτήρηση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι ανέλυσε δεδομένα του τελευταίου διμήνου και διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι η χειρότερη μεταξύ 10 χωρών στο λόγο θανάτων προς ταυτοποιημένα κρούσματα, παρουσιάζοντας και σχετικό γράφημα.

Ο Μ. Δερμιτζάκης αφήνει επίσης αιχμές για τη στρατηγική των αρμόδιων στη διαδικασία των τεστ που οδηγεί σε υποκαταγραφή της πραγματικής κατάστασης.

«Τα μέτρα πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή κι όχι «μικροδιαχείριση» της κοινωνίας. Πρέπει να είναι μέτρα απλά στην κατανόηση, σχετικά οριζόντια, έστω και αν είναι με τοπικό χαρακτήρα και να είναι βιώσιμα για πολλές εβδομάδες. Πχ μάσκα παντού αλλά και αύξηση τηλε-εργασίας. Το να κλείνουμε δραστηριότητες όπως τα εστιατόρια η τα καφέ και μπαρ δε βοηθάει αλλά οδηγεί σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.

Καλύτερα να είναι όλα ανοιχτά με καθήμενους μόνο και μέχρι αργά με αυστηρούς ελέγχους και μέτρα ώστε να υπάρχει συντεταγμένη συμπεριφορά. Και να μην ρίχνουμε συνέχεια τα βάρη στους νέους, ούτε φυσικά και να λάβουμε περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους» υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com