Σε τραγική κατάσταση νοικοκυριά, αγρότες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στα Φάρσαλα

0

Το οδοιπορικό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας στα χωριά της επαρχίας Φαρσάλων που χτυπήθηκαν περισσότερο από τη σφοδρή κακοκαιρία της 18ης και της 19ης Σεπτεμβρίου, κατέδειξε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά, αγροτικές οικογένειες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Τα στελέχη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τις ζημιές και να μιλήσουν με τα θύματα της καταστροφής.

Πέρα από τις δημόσιες υποδομές σε δρόμους και κτήρια, υπάρχουν προβλήματα και στα δομικά χαρακτηριστικά πολλών σπιτιών – μονοκατοικίες ως επί το πλείστον στις συγκεκριμένες περιοχές. Οι δε οικοσκευές των νοικοκυριών βρίσκονται πεταμένες στον δρόμο ή στοιβαγμένες σε καρότσες, στο δρόμο προς κάποια κοντινή χωματερή. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές οικογένειες φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, αλλά και σε σχολεία ή εκκλησίες. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η άμεση χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Πολιτεία, για να σταθούν αυτοί οι άνθρωποι και πάλι στα πόδια τους. Η βοήθεια αυτή θα πρέπει να αφορά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από το νερό και τη λάσπη που «έπνιξε» τα πάντα στο διάβα της.

Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην καταστροφή που βρήκε τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων, είναι οι ζημιές σε ποσοστό 100% στις καλλιέργειές τους. Τα βαμβακοχώραφα βρίσκονταν λίγες μέρες πριν την συγκομιδή και πλέον έχουν θαφτεί στις λάσπες. Οι αποθήκες όπου παρέμενε φυλαγμένη η φετινή σοδειά του σταριού, στην αναμονή για κάποια αύξηση της τιμής του, έχουν πλημμυρίσει, καταστρέφοντας ολόκληρη την αποθηκευμένη παραγωγή. Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη την κατά το δυνατόν συντομότερη καταγραφή των ζημιών και την άμεση – έξω από τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΕΛΓΑ – αποζημίωση των παραγωγών που είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι.

Τέλος, αποθαρρυντική είναι η κατάσταση και στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, καθώς χάθηκε μεγάλος αριθμός ζώων, τα κουφάρια των οποίων κείτονται στην ύπαιθρο, προκαλώντας – πέραν των άλλων – και προβλήματα δημόσιας υγείας.

Οι πολίτες της περιοχής είναι απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη της Πολιτείας, καθώς και από την καθυστερημένη αντίδρασή της. Απαιτούν εδώ και τώρα από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν μέτρα άμεσης ανακούφισης του κόσμου. Αναρωτιούνται τί έφταιξε και συνέβη αυτή η καταστροφή, τί έπραξαν και τί όχι οι υπεύθυνοι και ζητούν η επόμενη μέρα να σημάνει και την απόδοση ευθυνών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com