Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων, τα νέα μέτρα και η ανικανότητα της κυβέρνησης

0

Η έλλειψη κυβερνητικής προετοιμασίας και στοιχειώδους σχεδιασμού οδήγησε σε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, επαναφέροντας στο τραπέζι και νέα μέτρα

Η νέα έκρηξη κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού που καταγράφηκε τη Δευτέρα στη χώρα επιβεβαιώνει την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί από μία κυβέρνηση που είναι σε ρόλο θεατή.

Μία κυβέρνηση που επέλεξε να κλείσει τα μάτια και να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο, με τις ΜΕΘ, κυρίως της Αττικής, να βρίσκονται στα όριά τους. Την ίδια στιγμή το άνοιγμα των σχολείων έγινε με στοιβαγμένους μαθητές, με αποτέλεσμα να κλείνουν τα σχολεία το ένα μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων, ενώ στο μέτωπο του τουρισμού, οι κυβερνητικές παλινωδίες δεν είχαν τέλος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις βαριές συνέπειες των χειρισμών της με το σταδιακό κατέβασμα του διακόπτη πτυχών της κοινωνικής δραστηριότητας και της οικονομικής ζωής. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε τη Δευτέρα ανοιχτό το θέμα της επιβολής και νέων μέτρων στην Αττική. Όσο για το ενδεχόμενο ενός οριζόντιου lockdown, o υπουργός υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί την τελευταία επιλογή της κυβέρνησης.

Σχεδόν 2.200 επιβεβαιωμένες μολύνσεις σε μία εβδομάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα (από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου) καταγράφηκαν συνολικά 2.183 επιβεβαιωμένες μολύνσεις, με τον μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων να ανέρχεται στο πολύ υψηλό των 312 περιστατικών. Κατά το ίδιο διάστημα, ο αριθμός των συνολικών θανάτων από την πανδημία αυξήθηκε κατά περίπου 10% (από 313 σε 344).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 453 νέα κρούσματα και έξι επιπλέον θανάτους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 453 νέα κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου), ενώ 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

79 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τη Δευτέρα υπήρξαν 6 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 344 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com