Δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα αλλά τους φταίνε οι ασυμπτωματικοί και οι νέοι

0

Η «υπερκινητικότητα» των νέων ανθρώπων και των ασυμπτωματικών, καθώς και το κακό μας το ριζικό τα φταίει τελικά για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. 9 νεκροί σε ένα 24ωρο, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 350, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στα 2/3.

Αρνητική εντύπωση προκαλούν τα σχόλια του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος, χωρίς να βγάλει άχνα για την πλήρη απουσία σχεδίου και μέτρων πέραν της γνωστής… «ατομικής ευθύνης» που προτάσσει τόσο καιρό η κυβέρνηση, φρόντισε να ρίξει το φταίξιμο στους νέους αλλά και τους ασυμπτωματικούς, των οποίων η «υπερκινητικότητά», «βοήθησε στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού», κατά τα λεγόμενά του.

«Όταν τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι – δεν είναι καθόλου παιχνίδι η ανθρώπινη ζωή – όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερεύουν, τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα. Και αυτή τη στιγμή τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική». Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη κατεγράφησαν 212 κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Αττικής σε σύνολο 359 νέων κρουσμάτων.

Σε συνέχεια της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους πολίτες, ο Β. Κικίλιας, δεν βρήκε λέξη να πει για τις ολοένα και εντεινόμενες αντιδράσεις σε μια σειρά από κοινωνικούς χώρους σχετικά με την απουσία σοβαρών μέτρων και σχεδιασμού κατά της πανδημίας από την κυβέρνηση. Τουλάχιστον αναγκάστηκε να παραδεχθεί αυτή τη φορά τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ που προορίζονται για κρούσματα covid-19, καθώς και πως τα 2/3 αυτών είναι κατειλλημένες.

Όπως είπε στη συνέχεια ο υπουργός, «όσο επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δείκτες, τόσο πιο πολύ συζητείται στην Επιτροπή Επιδημιολόγων-Λοιμωξιολόγων, η περίπτωση να χρειαστούν και άλλα μέτρα». Μίλησε για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο εξαγγέλλω τα μέτρα, είναι και πώς εφαρμόζονται και αν τηρούνται. «Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μία συνολική προσπάθεια. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαία και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, αυτούς οι οποίοι κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους».

«Σχέδιο» αύξησης των κλινών ΜΕΘ-Covid στην Αττική

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε σχέδιο αύξησης των κλινών ΜΕΘ Covid στην Αττική, όπου σήμερα υπάρχουν 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, 53 κατειλημμένες και 22 κενές. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες μία – δύο ημέρες, για 40 επιπλέον κλίνες που θα καλύπτουν την Αττική: 12 στο Σωτηρία, 12 στο Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο Αττικό, 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία, 6 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και συνεχίζουμε», είπε.

«Τέσσερις παραδοχές σχετικά με τον κορονοϊό»

Όπως είπε ο υπουργός έχουμε τέσσερις παραδοχές, σχετικά με τον κορονοϊό, δύο αρνητικές και δύο θετικές. Οι αρνητικές είναι ότι αποδείχθηκε το καλοκαίρι πως ο ιός δεν είναι εποχικός και άρα δεν είδαμε ύφεση. Αντιθέτως, σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου είδαμε αύξηση τους θερινούς μήνες και πολλαπλά προβλήματα. Δεύτερον, ότι οι ασυμπτωματικοί και η υπερκινητικότητά τους, όπως και οι νέοι άνθρωποι, δυστυχώς βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού.

Οι δύο θετικές παραδοχές είναι ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό. Και δεύτερον, ότι πλέον οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι επιστήμονές μας, έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν τον ιό.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com