Τσίπρας σε Ζάεφ: Σήμερα η ΝΔ δίνει μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

0

«Αυτή είναι η πραγματική επιτυχία» απάντησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε κατά την υποδοχή ο κ. Τσίπρας. «Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επισήμανε πως «αυτή είναι η πραγματική επιτυχία».

«Εκπληρώνω το όνειρό μου» σημείωσε ο κ. Ζάεφ κατά την αντιφώνησή του, τονίζοντας πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες τόνισαν τη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών για το ξεκλείδωμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την σταθερότητα και ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα συνομίλησαν για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, την πανδημία και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com