Να μπει ΤΕΛΟΣ στη βία κατά των γυναικών

0

Η βία κατά των γυναικών καθημερινό φαινόμενο – Να πάρουμε όλοι/όλες θέση κατά της βίας

Διαβάζουμε οργισμένες, για άλλη μια φορά, την είδηση του ξυλοδαρμού μητέρας στην Κέρκυρα, έξω από το σχολείο του παιδιού της. Δράστης ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της, στα χέρια του οποίου έχει μαρτυρήσει, και δυστυχώς παράγοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.

Επαναλαμβάνουμε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει άμεσες έως και μακροχρόνιες επιπτώσεις, σωματικές, σεξουαλικές, νοητικές και ψυχικές, και συχνά καταλήγει σε γυναικοκτονία. Οι αρνητικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες, αλλά και τις οικογένειές τους, την κοινότητα και την χώρα γενικά, ενώ τις περισσότερες φορές οι δράστες, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, παραμένουν ατιμώρητοι.

Αισθανόμαστε επίσης την υποχρέωση να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο δράστης είναι ενεργό μέλος συλλόγου χωρισμένων πατεράδων που μάχονται για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια, τονίζοντας ότι ανάλογες καταστάσεις θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στο σχετικό διάλογο για θέματα Οικογενειακού Δικαίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φαινόμενα όπως αυτό στο Κανόνι της Κέρκυρας θέτουν την κοινωνία, όλες και όλους μας προ των ευθυνών μας. Η σιωπή είναι πράγματι συνενοχή! Είναι καιρός να πάρουμε θέση. Να αντιδρούμε και να καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό τέτοιες συμπεριφορές και να συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στις γυναίκες που υφίστανται τη βία, ώστε να ενθαρρύνονται να την καταγγείλουν. Να δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μπει ΤΕΛΟΣ στη βία κατά των γυναικών.

ΖΗΤΑΜΕ

Την ανοιχτή και ξεκάθαρη καταδίκη από:

  • τα πολιτικά κόμματα, και άλλους κοινωνικούς φορείς

  • τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων

  • τη Δήμαρχο Κέρκυρας, στέλεχος της παράταξης της οποίας είναι ο δράστης

  • την ένταξη των θεμάτων ισότητας των φύλων στην εκπαίδευση, στον προφορικό και έντυπο λόγο, στην καθημερινότητα.

Ζητάμε τέλος:

  • πολιτικές και προγράμματα ευαισθητοποίησης για την έμφυλη ισότητα και δικαιοσύνη, που να συμπεριλαμβάνουν μικρά αγόρια, εφήβους και ενήλικες άντρες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γκασούκα : mgasouka@rhodes.aegean.gr;

Λίλιαν Γαζή: gazililian@yahoo.gr;

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com