Βόρεια Μακεδονία: Από τις κούφιες απειλές Μητσοτάκη για βέτο, στις «μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας»

0

Η αναφορά Ζάεφ στην ηχηρή αλλαγή στάσης του πρώην Μακεδονομάχου Μητσοτάκη, το καυστικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια της ΝΔ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Οι μάσκες των «Μακεδονομάχων» έπεσαν ξανά και μάλιστα με ηχηρό τρόπο καθώς αποκαλύφθηκε ότι στην κυβέρνηση και ήθελαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και ήθελαν τον Ζόραν Ζάεφ πρωθυπουργό. «Προεκλογικά Μακεδονομάχος, σήμερα βορειομακεδονομάχος ο κ. Μητσοτάκης» σχολιάζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist και λίγο πριν γίνει επισήμως δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία».

Την σκυτάλη πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δήλωσε ότι «παρότι δεν υποστηρίξαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρήκαμε από την επανεκλογή Ζάεφ».

Αλλά και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης περνά σε διαφορετική χάραξη πολιτικής πλέον αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία, ξεχνώντας την προπαγάνδα και την παρότρυνση στη συμμετοχή με συλλαλητήρια για να θέσει εμπόδια στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που πλέον όχι μόνο αποδέχεται, αλλά και στηρίζει.

Την Τετάρτη μάλιστα είχε συνάντηση με τον ομόλογο του της Βόρειας Μακεδονίας, με θέμα την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επ’ ευκαιρία της έλευσής του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Επίσης, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Ο κ. Ζάεφ δεσμεύθηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Προεκλογικά Μακεδονομάχος, σήμερα βορειομακεδονομάχος ο κ. Μητσοτάκης»

Την αλλαγή πλεύσης γραμμής στο κυβερνών κόμμα σχολίασε με καυστικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει «δουλειές» με τη Βόρεια Μακεδονία.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον «Μακεδονομάχο, σήμερα μάθαμε διά στόματος του κ. Ζάεφ πως τώρα έχει γίνει «βορειομακεδονομάχος» και δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ.

Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών.

Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια. Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Από την πλευρά της η ΝΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σημειώνει επίσης ότι «είχε δώσει μάχη να μην υπογραφεί και εν συνεχεία να μην κυρωθεί. Είχε προειδοποιήσει, όμως, ότι από τη στιγμή που θα κυρωθεί δεν μπορεί να αλλάξει, αφού η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και σέβεται διεθνείς, κυρωμένες, συμφωνίες.

Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και αυτό το ρόλο θα τον ενισχύσει με κινήσεις σε κάθε κατεύθυνση, σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό επίπεδο. Και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το brand της Μακεδονίας μας».

«O κ. Μητσοτάκης ας ξεκινήσει να σκέφτεται πώς ακριβώς θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες»

Απαντώντας στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αντί ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα ψέματά του, τη χυδαία ψηφοθηρία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κούφιες απειλές για βέτο σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ που τώρα έγιναν «μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας», ας ξεκινήσει να σκέφτεται πώς ακριβώς θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες με τη γείτονα που έφερε προς κύρωση στη Βουλή. Ελπίζουμε ότι δεν θα κρυφτεί και θα έχει την παρρησία να έρθει να τις υπερασπιστεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού που εξαπάτησε».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com