Κυβερνητικό μπάχαλο και για ενδεχόμενο lockdown

0

Αντιφατικές δηλώσεις από Στ. Πέτσα και Β. Κοντοζαμάνη – «Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, αλλά δεν έχουμε καιρό για χάσιμο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στην Αττική, κάτι που επιβεβαιώνεται σχεδόν κάθε μέρα. Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις της Τρίτης για τα έκτακτα μέτρα στο Λεκανοπέδιο κατόπιν εορτής, σήμερα έμπλεξαν τις γραμμές τους σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown. «Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, αλλά δεν έχουμε καιρό για χάσιμο» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, το πρωί ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψεύτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις την υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία».

«Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι» πρόσθεσε. Όπως εξήγησε «θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης «άδειασε» τον Στέλιο Πέτσα. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να μιλάμε για lockdown», είπε ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Παράλληλα σημείωσε πως «δεν υπάρχουν σκέψεις» για κλείσιμο κάποιων καταστημάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεις με sms σε επίπεδο νομού στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς -όπως είπε-υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης απλώς με πιο αυστηρά μέτρα και με την πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί όσον αφορά στη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και την υγιεινή των χεριών.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει χαμένα στη διαχείριση της πανδημίας»

«Η κατάσταση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βρίσκεται στο όριο απώλειας ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας «εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, και να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

«Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα, αλλά δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», τονίζει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κατάσταση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βρίσκεται στο όριο απώλειας ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών για ενδεχόμενο lockdown αναδεικνύουν το ολοκληρωτικό αδιέξοδο.

Επιβεβαιώνουν πως έξι μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο εν μέσω πανδημίας λειτουργεί με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Ανακοινώνουν αναποτελεσματικά μέτρα για την Αττική, την ίδια στιγμή που τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και η καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τραγική.

Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, και να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com