Σχολεία : Ολοκληρώθηκε το φιάσκο με τις μάσκες – Η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγής τους

0

Επιτελικό μπάχαλο άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με ακατάλληλες και ταυτόχρονα επικίνδυνες μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές.

Μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μία αστεία ανακοίνωση, ενώ αργότερα η ΚΕΔΕ έβαλε «στοπ» στην παραγωγή των XL μασκών.

Τα ερώτηματα ωστόσο παραμένει. Για ποιο λόγο οι μάσκες δεν δοκιμάστηκαν πριν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών;

Η ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ζήτησε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας. Η ΚΕΔΕ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας»

Η συγγνώμη της Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας

Νωρίτερα το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σημείωνε ότι οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών!

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών».

Η Γενική Γραμματεία συμπλήρωσε μάλιστα πως «η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» και κατέληγε, γνωστοποιώντας πως «η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com