Αλέξης Τσίπρας: «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας»

0

Παρουσιάστηκε το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την παρουσίαση του νέου εμβλήματος του κόμματος. Σημείωσε δε πως «όλα εξελίσσονται. Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους».

«Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη. Χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους. Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία. Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει».

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε στίχο του Τάσου Λειβαδίτη: 

«Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας. Και σε κάθε κορυφή του είναι οι αξίες που μας εμπνέουν, μας οδηγούν.

Ανέφερε δε πως οι πέντε κορυφές του αστεριού αναφέρονται:

  • στην Δημοκρατία. Γιατί η συλλογική δράση, η συμμετοχή και ο αγώνας είναι το εφαλτήριο της προόδου. Γιατί χωρίς αυτά, η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ζούγκλα. Σε ένα διαρκές πείραμα κοινωνικού αυτοματισμού.

  • στην Αλληλεγγύη. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε μαζί,  χωρίς κανένας να μένει στο περιθώριο. Μόνος, αβοήθητος, ξεχασμένος σε ένα κράτος που εκπαιδεύει τους πολίτες στον κυνισμό και την απάθεια απέναντι στο συνάνθρωπο.

  • στη Δικαιοσύνη. Γιατί χωρίς αυτή, τα προνόμια των λίγων επιβάλλονται στις ανάγκες των πολλών. Και τότε η αδικία γίνεται βίωμα, αδιαπέραστο τείχος που πάνω του καταρρέουν όνειρα, φιλοδοξίες και ο κόπος ολόκληρων γενιών.

  • στην Ελευθερία. Γιατί η δημοκρατία δεν φοβάται. Γιατί είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην έκφραση, στον τρόπο ζωής, στη συλλογική διεκδίκηση. Γιατί η περιστολή της ελευθερίας οδηγεί στο σκοτάδι της λογοκρισίας, της φίμωσης και της καταστολής. 

  • στην Ισότητα. Γιατί δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος σε μια κοινωνία που σοβεί η ανισότητα και η εκμετάλλευση. Γιατί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας δικαιούνται να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή.

  • https://youtu.be/bYP3WxMadTI

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com