Δεν θα περάσει το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης

0

Την ώρα που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο που καθιερώνει για πρώτη φορά τις απλήρωτες υπερωρίες υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους, που για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έμειναν σε καραντίνα, να αναπληρώσουν το χρόνο εργασίας με δωρεάν υπερωρίες και συγχρόνως μειώνει το δώρο Χριστουγέννων και ματαιώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού , ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ «υπόσχεται»:

– Την κατάθεση νομοσχεδίου που θα καταργεί «παρωχημένα εργασιακά δικαιώματα του προηγούμενου αιώνα», δηλαδή το 8ωρο, την αμειβόμενη υπερωρία και άλλα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που με αγώνες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι. Νομοσχέδιο που θα προχωράει στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων περισσότερο και από τα μνημόνια της περιόδου 2010-14.

-Τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που θα δημιουργήσει τεράστια κενά χρηματοδότησης του συστήματος, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι σημερινοί συνταξιούχοι με μειώσεις συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχουν καταλάβει πια το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη διάλυση της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, προς όφελος λίγων μεγάλων συμφερόντων. Ένα σχέδιο που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική καταστροφή από αυτή που έζησε η χώρα την περίοδο των μνημονίων.

Δυστυχώς όμως για τη ΝΔ και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com