Άννα Βαγενά: «Η ντροπή της Μόριας και μία κυβέρνηση για την οποία πάντα φταίνε οι άλλοι»

0

Στις δραματικές εξελίξεις στη Μυτιλήνη μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στην Μόρια αναφέρεται με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Άννα Βαγενά

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες αποτελεί πρώτη είδηση στον διεθνή Τύπο μία καταστροφική πυρκαγιά στη χώρα μας. Η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ήταν ένα πλήγμα στον πολιτισμό. Η φωτιά στη Μόρια είναι ένα πλήγμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε ολοσχερώς και χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, έγκυες, παιδιά, άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Άνθρωποι που, εν καιρώ πανδημίας, ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, με μία βρύση με νερό ανά 1.300 άτομα, χωρίς υγειονομική περίθαλψη και χωρίς καμία διέξοδο από αυτή τη συνθήκη.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή την τραγωδία; Πάντως σίγουρα όχι η κυβέρνηση. Για αυτή την κυβέρνηση, για κάθε κακό που συμβαίνει, φταίει πάντα κάποιος άλλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρώπη, οι πρόσφυγες, ο καιρός, πάντως όχι οι ίδιοι. Παρέλαβαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 μία δομή με 5.000 ανθρώπους και μέσα σε λίγους μήνες η Μόρια φιλοξενούσε πάνω από 20.000, ενώ μετά την πυρκαγιά βρέθηκαν στον δρόμο 13.000. Πώς βρίσκουν το θράσος και κουνάνε και το δάχτυλο; Λίγη ντροπή δεν έχουν;

Βέβαια και από την Ευρώπη χορτάσαμε από αλληλεγγύη και από υποκρισία. Να είναι καλά ο κύριος Μακρόν, που εκφράζει τη συμπαράστασή του. Έχουν όλοι αφήσει τη χώρα μας να διαχειριστεί ένα κολοσσιαίο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και δεν κάνουν τίποτα. Το Διεθνές Δίκαιο κουρελόχαρτο για να σκουπίζουμε τα πόδια μας.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού τις ψήφους που προέρχονται από τέρμα δεξιά, διατυμπανίζει περήφανα τη με κάθε τρόπο αποτροπή των προσφυγικών ροών, ως αποτέλεσμα πολιτικών που κάνουν τέτοια τη ζωή των προσφύγων, ώστε να μην πλησιάζουν στη χώρα. Και που, φυσικά, σημαίνει και επαναπροωθήσεις στη θάλασσα. Χωρίς σχέδιο αποσυμφόρησης των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες, χωρίς να γίνεται χρήση των διαθέσιμων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς να ασκούνται πιέσεις προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ιδού τα αποτελέσματα του δόγματος «Κάντε τους τη ζωή κόλαση για να μη θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα». Αυτή η κόλαση ήταν καζάνι που βράζει και εξερράγη.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com