ΣΥΡΙΖΑ: Το μπάχαλο σχετικά με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα

0

Το μπάχαλο των τελευταίων ωρών σχετικά με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ σχολίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αξιολογεί πως «εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε διάλογο, ενώ λίγο αργότερα, διπλωματικές πηγές επεσήμαναν πως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με «φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός μαθαίνει μέσω τρίτων για πρωτοβουλίες διαλόγου με την Τουρκία στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα. Επιπλέον, παρακολουθεί τη χώρα να εκτίθεται διεθνώς, διαψεύδοντας με κυβερνητικές διαρροές τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Η Κυβέρνηση οφείλει πρώτα απ’ όλα να σοβαρευτεί και να ξεκαθαρίσει το μπάχαλο που παρακολουθούμε που ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας.

Δεύτερον, να διευκρινίσει εάν η μεσολάβηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ εντάσσεται σε κάποια εθνική στρατηγική ή τουλάχιστον για ποιον λόγο και με ποιους όρους την αποδέχτηκε. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την ανοχή που έχει επιδείξει το ΝΑΤΟ στην τουρκική επιθετικότητα και ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου».

Κυρίως, όμως, η κυβέρνηση οφείλει να μας εξηγήσει επιτέλους πώς μπορεί να διαμορφωθεί η εθνική συναίνεση που όψιμα επικαλείται, όταν η αντιπολίτευση ενημερώνεται εκ των υστέρων και από τρίτους.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com