Έφη Αχτσιόγλου: «Ούτε μία ώρα απλήρωτη δουλειά»

0

«Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχει «περίπου» εργασιακός μεσαίωνας, η θέσπιση απλήρωτων υπερωριών είναι νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας είτε πρόκειται για μία είτε για τρεις ώρες την ημέρα»

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη μερική οπισθοχώρηση Βρούτση, ο οποίος όμως επιμένει στις απλήρωτες υπερωρίες για λιγότερες ώρες. «Προειδοποιούμε ξανά το υπουργείο Εργασίας να μην διανοηθεί να φέρει στη Βουλή διάταξη που νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία ούτε για ένα λεπτό και να ακυρώσει κάθε σχέδιό του για περικοπές στο δώρο Χριστουγέννων», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Φαίνεται ότι η αντεργατική εμμονή συνδυάζεται με περίσσευμα αλαζονείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο κ. Βρούτσης, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την άνευ προηγούμενου αντεργατική ρύθμιση που προωθεί, οπισθοχωρεί μερικώς αλλά επιμένει στις απλήρωτες υπερωρίες για λιγότερες ώρες. Την ίδια ώρα σχεδιάζει την επίσημη περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχει «περίπου» εργασιακός μεσαίωνας, η θέσπιση απλήρωτων υπερωριών είναι νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας είτε πρόκειται για μία είτε για τρεις ώρες την ημέρα.

Προειδοποιούμε ξανά το υπουργείο Εργασίας να μην διανοηθεί να φέρει στη Βουλή διάταξη που νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία ούτε για ένα λεπτό και να ακυρώσει κάθε σχέδιό του για περικοπές στο δώρο Χριστουγέννων.

Η οπισθοχώρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», πριν καν δημοσιευτεί η επίμαχη ΠΝΠ σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία τους και μπαίνουν σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντεκάωρο, με τρεις ώρες άμισθης υπερωρίας, ο Γ. Βρούτσης ανέκρουσε πρύμναν και προχωράει σε αλλαγές.

Η Έφη Αχτσιόγλου είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση. «Ο εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει παράδεισος μπροστά στα νέα σχέδια του κ. Βρούτση» σημείωνε μεταξύ άλλων χτες η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Βρούτσης βρίσκεται έκθετος. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω και το σκόιλ ελικικού μετά από την κοινωνική κατακραυγή για τα εκατομμύρια δώρο σε ιδιοκτήτες πλατφορμών.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com