Οι Μυκήνες και η κανονικότητα

0

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Θέλουμε ειλικρινά να ελπίζουμε πως οι Μυκήνες δεν υπέστησαν σοβαρές φθορές από τη φωτιά της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι τεράστιο πλήγμα για το κύρος ενός σοβαρού κράτους να καίγεται έτσι ένας αρχαιολογικός χώρος με μνημεία 3.500 χρόνων.

Και παραμένει το ερώτημα ποιο ήταν το σχέδιο πυροπροστασίας για τον χώρο αυτό και πώς ακριβώς λειτούργησε.

Το πιο βασικό ερώτημα, όμως, αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν την είδηση.

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ θα είχαν κάνει τεράστιο θέμα. Με ντόπιους να λένε τι έζησαν, με αρχαιολόγους να ανησυχούν για το μέγεθος της καταστροφής, με αναμεταδόσεις από τα ξένα ΜΜΕ.

Με παρουσιάσεις για το πόσο σημαντική είναι η κληρονομιά που κάηκε και πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση που αδυνατεί να προστατεύσει έστω τα στοιχειώδη. Ο Αρκάς θα έκανε μια γελοιογραφία με τον Τσίπρα παιδί να καίει τις Μυκήνες και να σχεδιάζει να κάψει και την Ακρόπολη. Ο εσμός των δεξιών στα κοινωνικά δίκτυα θα φρύαζε.

Τα κανάλια θα παρουσίαζαν αναλυτικά «πώς είδε το Twitter την καταστροφή». Οι αρμόδιοι τομεάρχες τής Ν.Δ. και το γραφείο Τύπου του κόμματος θα έβγαζαν οργισμένες ανακοινώσεις. Και ο Μητσοτάκης θα έβρισκε να πει κάτι γι’ αυτό στην επόμενη τοποθέτησή του στην Βουλή: «Αλλά, κύριε Τσίπρα, εδώ τις Μυκήνες αφήσατε να καούν…».

Χθες τίποτα. Ανύπαρκτη υπόθεση. Πιο ανύπαρκτη κι από τις παιδεραστίες. Κάποιοι πιο ευχαριστημένοι από τη λίστα Πέτσα έδωσαν μάλιστα και εύσημα στην κυβέρνηση.

Πάρτε το χαμπάρι, κάνα-δυο εφημερίδες, ένα ραδιόφωνο και πέντε σάιτ έχουν μείνει να υπερασπίζονται την αλήθεια. Έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com