Αλ. Τσίπρας για την φωτιά στις Μυκήνες: Θλίψη – Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη

0

«Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμο από την καταστροφική χθεσινή πυρκαγιά στιν αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

«Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμο από την καταστροφική χθεσινή πυρκαγιά στιν αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και πρόσθεσε: «Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή. Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα». Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να απαντήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, επιμένοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν τρέχει τίποτα και «ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο από αύριο»:

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα. Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com