Η Μενδώνη βλέπει μόνο «λίγο μαύρο στο χώμα»: «Απύθμενο θράσος» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

0

«Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στις Μυκήνες, η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως, «η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων».

Σε απάντηση, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η παγκόσμια κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία είδαν χτες μια ανυπολόγιστη καταστροφή: πυρκαγιά κατέκαψε τις Μυκήνες, έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Η υπουργός Πολιτισμού του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτακη ανερυθρίαστα δήλωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος υπέστη «τη μικρότερη δυνατή φθορά» και πως «το πολύ-πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα».

Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της και εκθέτει πλήρως την κυρία υπουργό για το θράσος και την αμετροέπειά της. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι να ζητήσει μια μεγάλη «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com