Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των εθνικών συμφερόντων

0

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει παρόμοια πρόθεση, η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε χαλάσει τον κόσμο. Είχαν πει τότε οι πάντες, από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι τον Πλεύρη, ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο δημιουργούσε καθεστώς εξαίρεσης στο Αιγαίο.

Επομένως, φώναζαν, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν και συνεπώς ύποπτη ως προς την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Το κλίμα που είχαν δημιουργήσει με τις Πρέσπες τους βοηθούσε άλλωστε να εγκαλούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ελλειμματικό πατριωτισμό.

Χθες η Ντ. Μπακογιάννη είπε ότι η επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αλλά διαφωνούσαν κάτι Ιταλοί ψαράδες. Δεν αναφέρθηκε, όπως και κανένας άλλος από τη Ν.Δ., σ’ αυτά που υποστήριζαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θεωρούν πως καθετί που κάνουν οι ίδιοι είναι πατριωτικό, ενώ ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται ως αντεθνικό.

Θεωρούν πως είναι οι ιδιοκτήτες των εθνικών συμφερόντων και γι’ αυτό έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν συμβιβασμούς και να μιλάνε για πολιτική υπευθυνότητα. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έστηναν κρεμάλες.

Γι’ αυτό σήμερα η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είναι καλή. Κι ας δημιουργεί καθεστώς εξαίρεσης στο Αιγαίο. Όπως δημιουργεί και η συμφωνία με την Αίγυπτο, που σταματάει εκεί που θέλει η Τουρκία.

Κι έτσι αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πόσο αναίσχυντα επένδυσε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση στην πατριδοκαπηλία και την πατριδεμπορία. Ακροδεξιοί και φιλελεύθεροι μαζί. Τώρα που ήρθανε στα πράγματα, παριστάνουν τους σοβαρούς.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com