ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας: «Να μην καταργηθούν τα τμήματα στην Οικονόμειο Σχολή στη Τσαριτσάνη»

0

Το ζήτημα που προέκυψε από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση των δύο τμημάτων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου Τσαριτσάνης, που θα επιφέρει αναστάτωση και μεταφορά των μαθητών σε τάξεις στην Ελασσόνα, σε τμήματα με πάνω από 20 παιδιά ανά τάξη, δεν πρέπει να εφαρμοστεί και πρέπει να αναστείλλει την απόφαση που πήρε το υπουργείο και η κ. Κεραμέως.

Δεν είναι μόνο το κόστος και η επικινδυνότητα μεταφοράς των μαθητών αλλά κυρίως η υποβάθμιση της Οικονόμειου Σχολής που διέπεται από ιστορικότητα και αποτελούσε ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία και ήταν το μοναδικό γυμνάσιο στην επαρχία Ελασσόνας, οι άριστες υποδομές που υπάρχουν στο Λύκειο της Τσαριτσάνης, οι διακρίσεις, η επιστημονική καταξίωση και η εκπαιδευτική αξία δεκαετιών που έφεραν την Οικονόμειο Σχολή, να δέχεται την αναγνώριση σε πανελλήνιο επίπεδο.

To 2012 η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ κατάργησε το Λύκειο στην Τσαριτσάνη. Το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και μετά από αιτήματα, τοπικών φορέων, συλλόγων και πολιτών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πρότεινε την επαναλειτουργία του προς το Υπουργείο Παιδείας και έτσι επαναλειτούργησε το Λύκειο, με τη μορφή λυκειακών τάξεων.

Σήμερα εν έτει 2020 η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καταργήσει και πάλι τις λυκειακές τάξεις της Οικονόμειου Σχολής με τρόπο απαράδεκτο.

Αλήθεια οι εκδηλώσεις-φιέστες για να προταθεί η Οικονόμειος Σχολή στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ουνέσκο ποιο σκοπό είχαν; Τη σταδιακή κατάργησή της; Έτσι φαίνεται τελικά… Για να θυμηθούμε και την πρόταση-εξαγγελία πως “Θα φτιάξουμε νέο σχολείο” για να κάμψουν τις επιφυλάξεις όσων στο βάθος έβλεπαν το κλείδαμπάρωμα της ιστορίας, του πολιτισμού και της παιδείας.

Τα νοικοκυριά ήδη επιβαρύνονται από την τραγική οικονομική κατάσταση και την πανδημία του κορωνοιού στη χώρα. Οφείλει να σεβαστεί η κυβέρνηση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός και να μην προκαλεί τις τοπικές κοινωνίες.

Να μην καταργηθούν τα τμήματα και να πάρει πίσω την απόφαση η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com