Το κυβερνητικό θράσος και η φωνή του κόσμου

0

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Μέχρι προχθές η Ν. Κεραμέως και οι σύμβουλοί της επέμεναν ότι οι υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία είναι υπόθεση ατομικής ευθύνης και καθηγητές και γονείς θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους.

Οι ξύπνιοι του Διαδικτύου οργίαζαν για το θράσος των μαδούρων που θέλουν τα πάντα να τους τα πληρώνει το κράτος.

Εξίσου προκλητικός, ο Χ. Σταϊκούρας είπε ότι το κράτος «μπορεί να συμβάλει στο κόστος εμβολιασμού αν χρειαστεί».

Που σημαίνει ότι πήγαιναν στη λογική να πληρώσει ο κόσμος το εμβόλιο από την τσέπη του. Κι αυτό δεν είναι μόνο οικονομική επιβάρυνση για τους ανθρώπους και αποκλεισμός για τους φτωχότερους και τους ανασφάλιστους. Είναι και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Στην λογική τους τα πάντα είναι εμπόριο. Είναι προτιμότερο να αγοράζει ο κόσμος μάσκες και να πληρώνει εμβόλια από τη λιανική, παρά να τα παρέχει το κράτος μαζικά στο ένα δέκατο της τιμής τους.

Όπως είχε πει άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, στα είδη που ο κόσμος έχει ανάγκη, η κερδοσκοπία είναι φυσιολογική. Γιατί να αφήσουμε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη; Ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θέλετε;

Τελικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μπροστά στην κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, άδειασε υπουργούς και παρατρεχάμενους λέγοντας ότι μάσκες και εμβόλια θα δοθούν από το κράτος δωρεάν.

Η λίστα Πέτσα θα αναδείξει την ευαισθησία του.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε όμως είναι τη δύναμη που μπορεί να έχει η φωνή του κόσμου όταν υπερασπίζεται το δίκαιο και την ηθική.

Ας το ξέρουμε, γιατί, στις μέρες που έρχονται και μ’ αυτά που μας περιμένουν, θα χρειαστεί περισσότερη φωνή.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com