ΣΥΝΕΚ Λάρισας: «Να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα»

0

Καλούν την ΕΛΜΕ να προβεί σε παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν στο κλείσιμο σημαντικού αριθμού τμημάτων στις κατευθύνσεις της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στο νομό Λάρισας στα σχολεία του Πλατυκάμπου, της Αγιάς, της Κοιλάδας, του Συκουρίου, της Τσαριτσάνης, του Μακρυχωρίου, του Αρμένιου, οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση που επιθυμούν ή να αλλάξουν κατεύθυνση, αν λειτουργεί κι αυτή. Είναι φανερό πως η αντιπαιδαγωγική αυτή ενέργεια θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους μαθητές σε μια κρίσιμη για τη ζωή τους περίοδο.

Την ώρα που όλες οι φωνές της λογικής απαιτούν λόγω της πανδημίας ολιγομελή τμήματα, περισσότερα σχολεία, περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση συνεχίζει την πορεία διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας.

Ταυτόχρονα εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων θα χάσουν τις οργανικές τους και θα μετακινούνται σε περισσότερα σχολεία.

Καλούμε την ΕΛΜΕ να προβεί σε παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την Παρασκευή και την οργάνωση κινητοποίησης σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και την Ένωση γονέων άμεσα! Επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα κινητοποίησης με συμμετοχή και των υπόλοιπων ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com