Το θεατρικό έργο «Το Βεραμάν Φόρεμα» ανεβάζει η Άννα Βαγενά

0

Μια σπαρακτικά επίκαιρη ιστορία από την εποχή του κορωνοιού έγραψε, σκηνοθετεί και ερμηνεύει το φθινόπωρο η γνωστή ηθοποιός

Η Άννα Βαγενά μιλάει για το έργο:

Όλες εκείνες τις ημέρες της καραντίνας, βίωνα κι εγώ όπως όλοι μας, την δύσκολη καθημερινότητά μας. Ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις που μας κατέκλυζαν από παντού, πιο πολύ μου έκαναν εντύπωση και με πλήγωναν οι πολυάριθμοι θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων στους οίκους ευγηρίας της «πολιτισμένης» και πλούσιας κεντρικής και βόρειας Ευρώπης (Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία κ.λπ.).

Κάθισα λοιπόν και έγραψα μια ιστορία. Μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους που η μοίρα τους φέρνει κοντά σε έναν τέτοιο χώρο, έστω και για λίγο.

Μια ιστορία ερωτική, τρυφερή με πολύ χιούμορ και συγκίνηση. Μια ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που βγήκε από μέσα μου αβίαστα και κύλησε στο χαρτί σαν νεράκι.

Δεν συμβαίνει στην κεντρική Ευρώπη, συμβαίνει εδώ, στην αγαπημένη μας Αθήνα που την πλήγωσε ο κορωνοϊός.

Ελπίζω και εύχομαι να ανοίξουν τα θέατρα το φθινόπωρο, για να ξανά ανταμώσουμε με τους θεατές μας στη ζωντανή επαφή του θεάτρου, που κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Κάθε Πέμπτη, λοιπόν, στο θέατρο «Μεταξουργείο», στις 8:00 το βράδυ, θα παρουσιάζω την ιστορία που έγραψα «Το βεραμάν φόρεμα», γιατί το θέατρο και η τέχνη είναι η παρηγοριά μας στις δυσκολίες των καιρών μας και εμείς θα το υπηρετούμε σε πείσμα όλων των εμποδίων.

Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14 και Κεραμικού-πλατεία Αυδή, τηλ. 210-5234382.

Από 8 Οκτωβρίου 2020 έως 28 Ιανουαρίου 2021 κάθε Πέμπτη στις 8:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης 60’ (μια ώρα).

Προσφορά για κρατήσεις μέσω Viva για τις 4 πρώτες παραστάσεις στις 8 – 15 – 23 – 29 Οκτώβρη: 8,00€.

Γενική είσοδος: 12,00€.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com