Γίνε εξερευνητής της τέχνης

0

Επίσκεψη μαθητών του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα επισκέφθηκαν 17 παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».

Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε εξερευνητής της τέχνης…στην Πινακοθήκη!». Στο πλαίσιο του προγράμματος εξερεύνησαν το χώρο προσπαθώντας να λύσουν γρίφους για τα χρώματα και τα συναισθήματα και να λύσουν το μυστήριο της «Κόκκινης λάμπας» του Σπύρου Βασιλείου, έργο της Συλλογής Κατσίγρα που εκτίθεται στην ενότητα «Ιδανικά πλάσματα» της επανασχεδιασμένης έκθεσης «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ».

Τα παιδιά έδωσαν ήχους, μουσική, μυρωδιές και κίνηση στον πίνακα και στη συνέχεια εκφράστηκαν εικαστικά με την τεχνική του κολλάζ δίνοντας τη δική τους προσωπική εκδοχή και ερμηνεία στο έργο του καλλιτέχνη. Την εκπαιδευτική δράση συντόνισε η Λίνα Μουσιώνη, αρχαιολόγος-μουσειοπαιδαγωγός, παιδαγωγική υπεύθυνη ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Τσιαμπαλή Χρυσάνθη , υπεύθυνη παιδαγωγό ΚΔΑΠ, Άρτεμης Διαμαντή , εικαστικό και Βάσω Περιστέρη νηπιαγωγό.

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα και με τη συμβολή υποστηρικτικής ομάδας φοιτητών στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης απαρτιζόμενη από τους Βασίλη Μπουργάνη, Δέσποινα Παντούλη, Ηλιάνα Σιμσιρή και Χατζηλιάδη Βασίλη.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com