ΝΔ – ΚΙΝΑΛ έμειναν μόνοι τους στο κοινοβουλευτικό φιάσκο

0

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των πορισμάτων της προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – Με την μυστική ψηφοφορία (στην οποία δεν πήραν μέρος ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25) ολοκληρώθηκε η απόπειρα μετατροπής του σκανδάλου Novartis σε «σκευωρία»

Η (σε πολύ υψηλούς τόνους) συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και τη Novartis ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και αγορητών των κομμάτων (από τη ΝΔ έλαβε το λόγο ο Θανάσης Πλεύρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπ. Λάππας) και ολοκληρώθηκε με μυστική ψηφοφορία μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης.

Η Ολομέλεια, με τις ψήφους των 177 βουλευτών ΝΔ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., (άλλα τρία βρέθηκαν άκυρα) ενέκρινε την πρόταση της κυβερνητικής πλευράς για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην υπουργού. Στη συνέχεια, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ειδικό Δικαστήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι μετέτρεψαν την προανακριτική σε «κομματικό τους όργανο» και ότι παραπέμπουν στη δικαιοσύνη τον Δημ. Παπαγγελόπουλο με προειλημμένες αποφάσεις και κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Τζανακόπουλος, η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε για να μη συναινέσει στην στημένη αθλιότητα που έχει ως στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis.

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα (διαβάστε αναλυτικά).

Προηγήθηκε το καυστικό σχόλιο του Δημ. Τζανακόπουλου για την ομιλία του «επικεφαλής της ακροδεξιάς εθνικιστικής συμμορίας της ΝΔ», Αντ. Σαμαρά.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com