Άννα Βαγενά: «Σε ποιά άλλη χώρα γίνονται αυτά;»

0

Με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναρωτιέμαι σε ποια άλλη υποτίθεται ευνομούμενη χώρα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, είναι δυνατόν να διώκεται η εισαγγελέας, που τόλμησε να διερευνήσει ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και όχι οι πραγματικοί ένοχοι.

Μετά την πρόσφατη ομολογία της Novartis στις ΗΠΑ για διαφθορά στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Σαμαρά για τις αποφάσεις της για την τιμολόγηση των φαρμάκων και αφού η Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τις θεωρίες περί σκευωρίας κατέληξε σε πανηγυρικό φιάσκο, η κυβέρνηση της ΝΔ, κυνικά και αδίστακτα, όπως πλέον μας έχει συνηθίσει, βάζει στον τοίχο την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών και δημιουργεί ένα «άνευ προηγουμένου προηγούμενο» σε κάθε μελλοντική προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς.

Φυσικά, η κ. Τουλουπάκη θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί την ακεραιότητά της και μάλιστα, όπως η ίδια δήλωσε, θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας».

Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε ότι πραγματική αιτία αυτής της δίωξης είναι να αφαιρεθεί ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis από την κ. Τουλουπάκη, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν ποτέ οι πραγματικοί ένοχοι».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com