Σκιτζήδες

0

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε πράξεις που δεν λένε ποιος τέλεσε. Αυτό από μόνο του γελοιοποιεί την κατάσταση. Επιπλέον, ο Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για τον μισό Ποινικό Κώδικα με βάση καταθέσεις οι οποίες δεν προσκομίζουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Διά του πορίσματος επιχειρείται επίσης η εμπλοκή δημοσιογράφων σε συμμορία εκβιασμού. Κι αυτό ως αντίποινα επειδή αποκάλυψαν πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως είχαν δικαίωμα και υποχρέωση. Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που αγγίζει την ελευθερία του Τύπου.

Αν κάποιος θίχτηκε από τις αποκαλύψεις αυτές, μπορούσε να τις προσβάλει δικαστικά. Αλλά μια επιτροπή συγκροτημένη από τη Βουλή με καθορισμένο σκοπό δεν έχει καμιά δουλειά να ανακατευτεί. Το πόρισμα των Πλεύρηδων, των Καραγκούνηδων και των Μαρκόπουλων ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Ας κρατήσουμε όμως το πιο σημαντικό. Βασική επιδίωξη της Προανακριτικής ήταν εξαρχής να υποδείξει την Τουλουπάκη ως συνεργό του Παπαγγελόπουλου ώστε να σταματήσει η έρευνα για τη Novartis.

Για να το καταφέρει, επιδόθηκε σε διάφορα καραγκιοζιλίκια, με αποτέλεσμα να δεχτεί ηχηρότατες φάπες από την υπηρεσία προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και άλλους.

Το κύρος της έχει πέσει σε επίπεδα φαρσοκωμωδίας. Και σ’ αυτά τα επίπεδα κινείται και το πόρισμα.

Ακροδεξιοί διψασμένοι για εκδίκηση και συγκάλυψη. Και, επιπλέον, σκιτζήδες. Αυτός έπρεπε να είναι ο τίτλος του πορίσματος.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com