Αλ. Τσίπρας: Ένας χρόνος από τη μεγάλη απάτη Μητσοτάκη (βίντεο)

0

Να μη «διπλώσει» ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και διπλασιαστούν τα βάρη στο λαό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό».

«Πέρυσι τέτοιο καιρό έταξαν ανάπτυξη 4% και έφεραν την οικονομία στην ύφεση πριν έρθει ο κορωνοϊός στη χώρα. Πέρυσι τέτοιο καιρό έταξαν καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά, βλέπουν την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα».

Στην αρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο κ. Τσίπρας σχολίασε για την πρώτη επέτειο της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας: «Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

Αλλά έταξαν, αλλά κάνουν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε αναλυτικά την απόσταση ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και σε αυτά που υλοποιεί η κυβέρνησή του. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε πως η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική της ΝΔ γυρίζει “την Ελλάδα σε εκείνο ακριβώς το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη ελληνική τραγωδία”:

“Σήμερα, έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2019, έχουμε μια κυβέρνηση που κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ όσα υποσχέθηκε. Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ όσα χρειάζεται σήμερα ο τόπος.

Τρέχει, ότι τρέχει, τρέχει, δεν μπορώ να πω, αλλά τρέχει με την όπισθεν.

Όλα ανάποδα τα κάνει, όπως δήλωσα και σε μια συνέντευξη πριν λίγες μέρες. Προσπαθώντας με όλα τα μέσα που διαθέτει να γυρίσει την Ελλάδα σε εκείνο ακριβώς το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη ελληνική τραγωδία.

Νομίζω ότι στον κύριο Μητσοτάκη ταιριάζει παραλλαγμένος ένας διάλογος του Μπρεχτ: «Τι κάνετε; Προετοιμάζω την επόμενη καταστροφή». Αυτό ακριβώς κάνουν.

Έταξαν πέρυσι ανάπτυξη 4%, δεν του έφτανε το 2,9% που αφήσαμε. Και μετά έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορωνοϊός χτυπήσει τη χώρα

Έταξαν πέρυσι καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα.

Έταξαν πέρυσι στη μεσαία τάξη γενναία μείωση της φορολογίας και τώρα την αφήνουν αβοήθητη και απειλητικά «επιστρεπτέα» απέναντι στην κρίση που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της.

Έταξαν πέρυσι υπευθυνότητα και σοβαρότητα και τώρα οδηγούν τον τουρισμό σε μια δραματική κατάσταση σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα.

Υπέγραφε προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκη συμφωνία αλήθειας με τον λαό. Έτσι έλεγε.

Και τώρα αυτή η πολιτική που ρημάζει ανθρώπους, κλείνει σπίτια, και απειλεί την κοινωνία με επιστροφή στα δίσεκτα χρόνια των μνημονίων, βλέπουμε να συνοδεύεται από ψέματα, ψέματα, και μόνο ψέματα.

Κατασκευάζουν βέβαια με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων και μικρών ΜΜΕ, καλοπληρωμένων είναι η αλήθεια, μια ανατριχιαστική, για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής, εικονική πραγματικότητα.

Λόγω ηλικίας δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας.

Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία.

Σπάνια, είπε ο πρωθυπουργός, κυβέρνηση έκανε τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια διαπίστωση με την οποία θα πρέπει να συμφωνήσουμε.

Από τον πολιτευτή στον οποίο έταξε ένα νοσοκομείο έναντι κάποιων ψήφων, μέχρι τον διοικητή της ΕΥΠ, για χάρη του οποίου άλλαξε τον νόμο όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε πτυχίο.

Από τις απευθείας αναθέσεις, μέχρι το σκάνδαλο της ψευτοκατάρτισης του κυρίου Βρούτση.

Από την φορολογική ελάφρυνση των μερισμάτων, μέχρι την ασυλία των τραπεζιτών.

Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν βίλες στην Εκάλη και στο Ψυχικό, μέχρι την κατάργηση της δέκατης τρίτης σύνταξης.

Από τη λίστα Πέτσα, μέχρι και τις κουμπαριές με τη μεγάλη και μικρή διαπλοκή.

Γίνεται καθαρό πόσο πολλά σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κύριο Μητσοτάκη και τους «άριστους» συνεργάτες του”.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com