Καμιά ανοχή στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Ν.Δ.

0

Σε ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης αναφέρονται τα εξής:

Με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που έχουν κερδηθεί με τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, σε μια προσπάθεια να φιμώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» έχει σαφή στόχο την αποτροπή και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των πορειών.

Ο κατασταλτικός του χαρακτήρας είναι ξεκάθαρος, ειδικά σε μία περίοδο που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, με μέτρα που μειώνουν μισθούς, επιβάλλουν ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δεν προστατεύουν από τις απολύσεις και επιδοτούν την μετάβαση στην ανεργία αντί για τη διατήρηση των θέσεων, των σχέσεων εργασίας και του επιπέδου των μισθών.

Η όξυνση των προβλημάτων στην οικονομία και την αγορά, η αύξηση της ανεργίας και η δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να προλάβει, να αποτρέψει και να καταστείλει.

Τα ανεπαρκή μέτρα για την οικονομία και τα διαλυτικά μέτρα για την εργασία συνοδεύονται, σε πραγματικό χρόνο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση, από μέτρα περιστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

  • Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δε μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

  • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό« της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

  • Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

  • Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

  • Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Ο κόσμος της εργασίας και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουμε στις μαύρες εποχές του κράτους – χωροφύλακα. Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία θα σταθεί εμπόδιο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Η σιγή νεκροταφείου και η εικονική πραγματικότητα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, ενώ η οικονομία και η αγορά εργασίας βυθίζονται, είναι η πραγματική απειλή για την κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας και των επιμέρους περιοχών.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη το νομοσχέδιο – τερατούργημα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!!!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com