ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα δέσμη μέτρων» Μητσοτάκη: «Σχέδιο για την οικονομία» το τέλος της εργασίας

0

Μια «δέσμη μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ» όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής σήμερα. Για ομολογία αποτυχίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων στη «δέσμη μέτρων» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή παρουσία του στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φ. Γεννηματά, θα συναντήσουμε: μηδενική προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις, τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, επέκταση επιδότησης εργοδοτικών εισφορών, αλλά και το ότι οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν εργοδοτικές εισφορές για το προσεχές τρίμηνο. Χωρίς να προκαλεί έκπληξη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η αναστολή εργασίας σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με τις ανακοινώσεις του ομολόγησε την πλήρη αποτυχία του». Η Κουμουνδούρου τονίζει την καθυστέρηση αλλά και χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα, αν όχι «εγκληματικά», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πως οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση.

Όπως συνεχίζει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρο τι εννοεί “σχέδιο για την οικονομία”.

Εννοεί το τέλος της εργασίας και στον τουρισμό, και τη μετατροπή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ανέργους. Με άκρα κυνικότητα δε, διακήρυξε την απόλυτη απόσυρση του κράτους από την αγορά εργασίας λέγοντας “να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργοδότες”. Γιατί για τον κ. Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι το αμορτισέρ της οικονομίας. Του διαφεύγει προφανώς ότι χωρίς τους εργαζόμενους ούτε πλούτος παράγεται ούτε η αγορά κινείται.

Εννοεί την εμμονή στη μείωση των μισθών, όσων «τυχερών» δεν απολυθούν με την αποτυχημένη ΣΥΝεργατική συνταγή του.

Εννοεί ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου μόνο για το 2020 για να τα πάρει πίσω από τον κόσμο το 2021, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη, περιμένοντας προφανώς ότι μέχρι τότε θα έχουν φυτρώσει λεφτόδεντρα στις επιχειρήσεις.

Εννοεί ότι τα μόνα χρήματα που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι δάνεια. Και είπε μάλιστα ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και υπάρχουν και μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Αλήθεια όποια επιχείρηση χρειάζεται σήμερα ζεστό χρήμα είναι μη βιώσιμη για την κυβέρνηση; Ποιος κρίνει τη βιωσιμότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να φορτώσει τα βάρη και αυτής της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.

Γιατί όσο και αν προσπαθήσει να περιορίσει τις συνταγματικές ελευθερίες, η νέα γενιά και οι εργαζόμενοι ξέρουν και να αγωνίζονται και να διεκδικούν και να κερδίζουν.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com