Έφη Αχτσιόγλου: Απλήρωτες συντάξεις, αόρατοι εργαζόμενοι

0

«Μέσα σε 10 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά 50%», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “ALPHA98,9”. «Το δραματικό, πέρα από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, είναι ότι ο υπουργός Εργασίας επιδίδεται σε επικοινωνιακές φούσκες οι οποίες διαψεύδονται»,πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη αδράνεια και πολιτική ευθύνη».

Η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις μειώθηκαν κατά 70%, ενώ ο κ. Βρούτσης, αντί να κρατήσει έστω τον ίδιο ρυθμό έκδοσης, δεν κάνει τη δουλειά που οφείλει να κάνει, έχει αυξήσει τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις κατά 50% και διογκώνει το πρόβλημα. Η τεράστια αύξηση των ληξιπρόθεσμων επί ΝΔ επιβεβαιώνεται από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το Eurogroup καιτο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Αναφερόμενη στα εργασιακά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση από τη στιγμή που ανέλαβε είχε ένα στρατηγικό σχέδιο συμπίεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έκανε βήματα στην κατεύθυνση της απορρύθμισης και με τις συλλογικές συμβάσεις και εις βάρος των εργαζομένων στις εργολαβίες και με την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ. Τώρα, με αφορμή ή με πρόφαση την πανδημία τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα και έχουν επιταχυνθεί όλες οι διαλυτικές πολιτικές στην αγορά εργασίας. Αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι μία κατεδάφιση των μισθών, στην καλύτερη περίπτωση, διότι στη χειρότερη δεν έχουν δουλειά».

Επισήμανε, ειδικότερα, ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αυτή τη στιγμή να διαλέξουν μεταξύ της απόλυσης, της ανεργίας -επιδοτούμενης μεν αλλά ανεργίας- ή της πολύ μεγάλης μείωσης των μισθών.Ειδικά στις τουριστικές περιοχές το 80% των εργαζομένων δεν έχει επιστρέψει στις δουλειές τους».

Η Ε. Αχτσιόγλου σημείωσε, τέλος, ότι «όχι μόνο δεν υλοποιούνται πολιτικές παρέμβασης στην οικονομία με κοινωνικό σχεδιασμό», αλλά η κυβέρνηση «ενισχύει την απορρύθμιση και κάνει τα πράγματα χειρότερα με στρατηγική επιλογή».

Aκούστε τη συνέντευξη:

https://www.facebook.com/watch/?v=299926377718896

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com