Πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων

0

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων, Ρίτα Απρίλη, συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Λοίζο Παντικίδη

Σε εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας έγινε η συνάντηση της Αντιδημάρχου για τη Διαχείριση των αδέσποτων ζώων κας. Ρίτας Απρίλη και των συνεργατών της (κ. Αθανασίου Γκουκλιάνα και κας Μάρσας Δημοπούλου), με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κ. Λοϊζο Παντικίδη.

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το στέλεχος της ΕΛΑΣ για τη δωρεά των scanner από τον κτηνιατρικό σύλλογο Λάρισας προς την υπηρεσία τους προκειμένου να επανδρωθούν τα περιπολικά και να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι για τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων.

Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης των οργάνων σε περιπτώσεις κακοποιήσεων και της εφαρμογής του νόμου. Επιπλέον αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία με συνοδεία και της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα επισκέπτεται τα περίχωρα του Δήμου Λαρισαίων και θα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τη τοποθέτηση σήμανσης (τσιπ) και τη σύννομη διατήρηση των ζώων τους, όπου θα τηρείτε η ευζωία τους και θα τους παρέχεται κτηνιατρική φροντίδα.

Τέλος, συμφωνήθηκε η οργάνωση ημερίδας με θέμα την κακοποίηση των ζώων, την εφαρμογή του σχετικού νόμου και πως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται από τα αστυνομικά όργανα.

Η αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες της ευχαριστούν το κύριο Παντικίδη και στο πρόσωπό του το προσωπικό της ΕΛΑΣ για τη θετική συνεργασία. Για το Δήμο Λαρισαίων προτεραιότητα έχει η ποιότητα ζωής των Δημοτών του αλλά και η σωστή διαχείριση των ζωων.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com