Τηλε-εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Τραγική η κατάσταση στην αγορά – Πρόταση στήριξης της Κοινωνίας το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

0

Τι ειπώθηκε στην πετυχημένη πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας από τους Χαρίτση, Ξενογιαννακοπούλου, Κόκκαλη και Βαγενά

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ανάδειξη συγκεκριμένων προτάσεων που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως επίσης και οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά. Τον συντονισμό της τηλε-εκδήλωσης είχε ο συντονιστής γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου.

Αλέξης Χαρίτσης: Η ύφεση ξεκίνησε πριν την πανδημία – Τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

Την αντιδιαστολή της πορείας που είχε η ελληνική οικονομία επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα ακολούθησαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ προέταξε στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. «Παραδώσαμε την οικονομία μετά από τρία χρόνια – 12 συνεχή τρίμηνα – ανάπτυξης. Στη συνέχεια, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφηκαν αρνητικοί ρυθμοί… Η θετική πορεία της Οικονομίας ανακόπηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προ κορωνοϊού» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε ότι «η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» που είναι οι εξής:

  1. Γενναία στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  2. Σαφής στήριξη της εργασίας και όχι στήριξη της αναστολής της.
  3. Στήριξη των επιχειρήσεων. «Στήριξη όλων των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται εκτός προστασίας από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
  4. Εισόδημα έκτακτης ανάγκη. «Το κράτος να απλώσει δίχτυ ασφαλείας προς όλους και κυρίως προς αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Πέρα από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την σημασία που έχουν οι προτάσεις για κλαδικές παρεμβάσεις στους τομείς: Αγροτικός, Τουρισμού, Εστίασης, Πολιτισμού κλπ.

Ειδικά για την χρηματοδότηση του Αγροτικού Τομέα χαρακτήρισε «κατώτερη των περιστάσεων την χρηματοδότηση με 150 εκατ. που περιλαμβάνεται στην κυβερνητική πρόταση» και πρόσθεσε πως «εμείς προτείνουμε ότι ο αγροτικός κόσμος θα πρέπει να ενισχυθεί με 300 εκατ. ευρώ πέρα από τα οριζόντια μέτρα οικονομικής στήριξης».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας υπέρ των λίγων» και απηύθυνε μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα στελέχη του να συνεχίσουν να επικοινωνούν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Επίκαιρες και αναγκαίες οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ – Διαμορφώνονται οι συνθήκες για ευρεία κοινωνική συμμαχία

«Μεγάλο πλήγμα υπέστη το αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού κατά την περίοδο της πανδημίας» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην εκκίνηση της παρέμβασής της και πρόσθεσε πως οι εξελίξεις καταδεικνύουν ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι και επίκαιρες και αναγκαίες».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαπιστώνει μεταστροφή σε ότι αφορά την στάση των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ «πλέον οι πολίτες μας ακούν, είναι οι πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον» επισήμανε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «διαμορφώνεται η δυνατότητα για ευρεία κοινωνική συμμαχία».

«Βάλαμε πλάτη όπου χρειάστηκε» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως «πλέον συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας».

Αναφερόμενη στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα έκανε λόγο «επιχείρηση αντιπερισπασμού από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας πως «η αδιαφάνεια, οι ημέτεροι και οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν στοιχεία μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης με βαλκάνια χαρακτηριστικά».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως «έχει σαφές πολιτικό στίγμα» και κλείνοντας τόνισε: «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες. Αποκτούμε και πάλι την επαφή με την κοινωνία. Διαμορφώνουμε τους όρους για την προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία».

Βασίλης Κόκκαλης για δάνεια προς επιχειρήσεις και στήριξη του αγροτικού τομέα

Δύο βασικούς άξονες είχε η τοποθέτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη… Αρχικά αναφέρθηκε στα δάνεια προς στήριξη των επιχειρήσεων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και άσκησε κριτική στην στάση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος – σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη – είπε πως δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που χρωστούν και ότι αν εφαρμοστεί αυτό τα χρήματα θα βρεθούν μέσω των καταθέσεων από τις τράπεζες. «Είναι ψέμα, είναι ο μεγαλύτερος λαϊκισμός» υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα ο κ. Κόκκαλης έκανε ειδική μνεία στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Κιλελέρ και τόνισε ότι «το μοντέλο θα πρέπει να βασίζεται στον υγιή συνεργατισμό». «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ακολουθεί αυτό το μοντέλο, ενώ κάνει τα πάντα για να μειώσει την δυναμική του συνεταιριστικού κινήματος» δήλωσε, κλείνοντας, ο Λαρισαίος βουλευτής.

Άννα Βαγενά: Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε λίγους…

«Ελάχιστα ήταν τα χρήματα από τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση τα οποία έφτασαν στους πολίτες και στις επιχειρήσεις» τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, περιγράφοντας με παραστατικό τρόπο ότι οι ενισχύσεις που έλαβαν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι ανεπαρκείς.

«Από την αρχή η Κυβέρνηση ανακοίνωνε συνεχώς μέτρα. Από αυτά πολύ λίγα έφτασαν στους πολίτες. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε λίγους» πρόσθεσε η Λαρισαία βουλευτής.

Σημαντικό μέρος της παρέμβασής της αφορούσε τον χώρο του Πολιτισμού για τον οποίο επισήμανε ότι «δοκιμάζεται, ενώ είναι από τους πλέον ευάλωτους σε συνθήκες κρίσης». «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για το θέατρο είναι ανεπαρκή» ανέφερε η Άννα Βαγενά.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδρεάκη στη larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com