Έγγραφο: Μίζα ύψους 2,6 εκ. ευρώ στον Σαμαρά μέσω Παπασταύρου

0

Μίζα ύψους 2,6 εκ. ευρώ στον Στ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, αποκαλύπτει έγγραφο στην Προανακριτική Επιτροπή

2,6 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να πήρε ως μίζα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με έγγραφο που παρέλαβε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο όνομα του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά: «Εστάλησαν 2,6 εκ. ευρώ στον Παπασταύρου, σύμβουλο του Πρωθυπουργού, μέσω της εταιρείας Fairwinds Assets. Πιστεύεται ότι η εταιρεία χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαμαρά για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».

Στο πλαίσιο αυτό, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ζήτησε να σταλεί κατεπειγόντως επιστολή στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τα παρακάτω ερωτήματα:

– Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς

– Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται

– Ποιοι είναι οι ευνοημένοι ή «με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν;», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φθηνοί αντιπερισπασμοί

Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενες στην κατάθεση του επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή συνομιλία του με τον Ν. Παππά. Η γνησιότητα της ηχογράφησης δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή, τονίζουν ο ίδιες πηγές και προσθέτουν: Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν, παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα του Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας;

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com