ΣΥΡΙΖΑ για «ρεπορτάζ» Παραπολιτικών: Πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο

0

Νωρίτερα η ΝΔ είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση βασιζόμενη σε «ρεπορτάζ» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για… «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», τονίζει το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου για το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά η οποία παρουσιάζει σήμερα «επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως σχολιάζει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ επιχείρησε να στρέψη τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενη σε «ρεπορτάζ» της εφημερίδας «Παραπολίτικά» (σ.σ. συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη), βάσει του οποίου καταγγέλλονται εντολές… από τη σύζυγο (!) του τότε υπουργού Άμυνας προς την αστυνομία με «σκοπό» τη σύλληψη δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε  την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα  σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.

Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας.

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο.

Νωρίτερα – ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Βέλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανακοίνωσή του η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει ότι «τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά».

«Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του  Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία» υπογραμμίζει η ΝΔ.

«Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; ‘Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση», καταλήγει η ΝΔ.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com