Επιχείρηση αντιπερισπασμού για τα κονδύλια στα ΜΜΕ: Στα πράσα ο Πέτσας με στημένη ερώτηση από Newsit και Liberal

0

Τη μπάλα στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει ο Πέτσας για τα λεφτά στα ΜΜΕ, ωστόσο το Documento, το μέσο το οποίο είχε βάλει στο στόχαστρό του, είχε ήδη δημοσιεύσει την επικείμενη στημένη ερώτηση, καθώς και προχώρησε στην δημοσιοποίηση όλων των ποσών που είχε λάβει από ΔΕΚΟ για τα έτη 2017 – 2019.

Αποφασισμένη να συνεχίσει να αποφεύγει αριστοτεχνικά (;) να ικανοποιήσει τις εκκλήσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση των μέσων ενημέρωσης, καθώς και των ποσών που αυτά εισέπραξαν, εμφανίστηκε και πάλι η κυβέρνηση. Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε απολύτως σαφές πως η πρώτη προτεραιότητα του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να στρέψουν αλλού τα βλέματα της κοινής γνώμης με «κάθε κόστος».

Παρακολουθώντας κανείς τη συνέντευξη τύπου έβλεπε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιλέγει να στοχοποιήσει συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης και να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή του τύχη όμως, αυτή τη φορά, το επεισόδιο του γαλάζιου προπαγανδιστικού μηχανισμού είχε γίνει ήδη γνωστό.

Όπως πρόλαβε να αναρτήσει εγκαίρως το Documento, το μέσο μαθαίνει νωρίς την Παρασκευή 19/6/2020, πως ετοιμάζεται στημένη ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να μπορέσει να ξεφύγει ο Στέλιος Πέτσας από τη μεγάλη πίεση του σκανδάλου των 20 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση προς τα ΜΜΕ και τις πιέσεις που ασκούνται για να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό κατάλογο των ποσών.

Για το λόγο αυτό ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter:

Μαθαίνουμε ότι ο @SteliosPetsas, μεθοδεύει ερώτηση στο briefing για να απαντήσει πόσα πολλά έχει πάρει το Documento επί ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κουράζεται τα έχουμε ανακοινώσει εμείς. Αλλά αν μπορεί, ας πει και γι όλους τους υπόλοιπους. Αλλιώς λειτουργεί δόλια.

Παράλληλα επισυνάπτει στο σχετικό άρθρο που είχε ανεβάσει το documentonews.gr.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και η «αυθόρμητη» ερώτηση τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα από τον Αιμίλιο Περδικάρη του «Newsit» (Ν. Ευαγγελάτος) και του «Liberal» (Θ. Μαυρίδης).

Ο Στ. Πέτσας, επικαλούμενος χθεσινά δημοσιεύματα, ισχυρίστηκε για το «Documento» πως «φαίνεται να είναι ένα μέσο το οποίο έχει πάρει στην προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα ποσά από τράπεζες και ορισμένες ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον σε 1,8 εκατ. ευρώ».

Μέρες τώρα, η κυβέρνηση καλείται να δώσει τα στοιχεία και σφυρίζει αδιάφορα. Η τακτική της πλέον περνά σε άλλο επίπεδο με επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους της, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Αχταρμάς» Πέτσα με τράπεζες και ΔΕΚΟ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να δημιοργήσει εντυπώσεις

Η εφημερίδα ήδη από τις 12:00 «πληροφόρησε» τον Στ. Πέτσα ότι τα στοιχεία αυτά είναι δημοσιευμένα από τις ίδιες τις τράπεζες ενώ ακόμα προχώρησε στη δημοσίευση και των χρημάτων που έχει λάβει από τις ΔΕΚΟ για το διάστημα 2017-19, «για τον πολύ απλό λόγο ότι πρόκειται για κρατικό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να υπόκειται σε αυστηρή λογοδοσία», όπως αναφέρει.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκάλεσαν την αντίδραση της εφημερίδας που έκανε ακόμη τα εξής σχόλια:

  • «Ο Στέλιος Πέτσας κάνει εσκεμμένα ένα μικρό αχταρμά με τράπεζες και ΔΕΚΟ για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι πήρε κρατικό χρήμα.
  • Τα λεφτά των τραπεζών ούτως ή άλλως δημοσιεύονται για λόγους διαφάνειας
  • Των ΔΕΚΟ δεν δημοσιεύονται αλλά τα δημοσίευσε το Documento όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
  • Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας με αυτό που είπε παραδέχθηκε πως οι τράπεζες ελέγχονται από τις κυβερνήσεις και με αυτό τον τρόπο δίνουν χρήμα στα MME της αρεσκείας τους.
  • Ο κ. Πέτσας απέδειξε και αυτό θα βαρύνει και στο σκέλος των νομικών διαδικασιών που έχει ξεκινήσει το Documento, ότι λειτουργεί δόλια μιλώντας για ένα μέσον και όχι για τα υπόλοιπα».

«Ο Στέλιος Πέτσας μπορεί να στήσει όσες ερωτήσεις θέλει και να τις απαντά όσο και όπως θέλει», καταλήγει το σχόλιο του μέσου, «αλλά δεν μπορεί να αποφύγει αυτό που είναι η απαίτηση όλων και προσπαθεί να αποφύγει: Πόσα έδωσε ακριβώς η κυβέρνηση, σε κάθε Μέσο Ενημέρωσης από την εκστρατεία των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν πρόκειται για θέμα συμψηφισμού αλλά ηθικών, πολιτικών και ποινικών ευθυνών του κυβερνητικού εκπροσώπου».

«Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει ακόμα και την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως σχολιάζει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -φωτογραφίζοντας το «Documento»- έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, ζητώντας: «Ο κ. Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγκεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του.

Στη δημοσιότητα «όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες “ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου”»

Ο Στ. Πέτσας τόνισε πως η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το υπουργείο Οικονομικών. «Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι πληρωμές τότε θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στη δημοσιότητα», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν διαφάνεια στην κρατική διαφήμιση για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

ΣΥΡΙΖΑ: Μην διανοηθεί να αλλοιώσει τη λίστα με τα λεφτά προς τα ΜΜΕ ο Χρ. Σταϊκούρας

«Να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των 1.232 Μέσων», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω σχολιασμού των σημερινών γεγονότων, ενώ προειδοποιεί τον υπ. Οικονομικών να «μην διανοηθεί να αλλοιώσει τη λίστα» γιατί «σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές».

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το Υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;»: Το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com