Δύο διαφορετικές αντιλήψεις

0

Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μπορεί κανείς να καταλάβει ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη λογική της προηγούμενης και τη λογική της παρούσας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος και συνεκτικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για να αντέξουν την κρίση της πανδημίας, να επανεκκινήσουν τα μεγάλα έργα.

Και κυρίως να στηριχθούν οι μισθοί και η εργασία – και για κοινωνικούς λόγους, αλλά και γιατί αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Είναι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο οποίος υπήρξε αποτελεσματικός, παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Με βάση αυτή την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια οικονομία με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική, η οποία χάθηκε πριν την πανδημία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Στη λογική της, ανάπτυξη σημαίνει εκ περιτροπής εργασία, μισθοί εξαθλίωσης, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν σχεδιάζει.

Κάνει ντιλ με τους επιχειρηματίες. Πολιτεύεται με φωτογραφικές ρυθμίσεις.

Και σκορπάει αφειδώς δημόσιο χρήμα, πότε για τις πλατφόρμες της κατάρτισης, πότε για την ενίσχυση των δικών της ανθρώπων στα ΜΜΕ, πότε για απευθείας αναθέσεις σε κάθε υπαρκτό κι ανύπαρκτο τομέα κυβερνητικής πολιτικής.

Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνο: να τα έχουν καλά με τα ΜΜΕ. Κι έτσι θεωρούν ότι μπορούν να πολιτεύονται όσο ασύστολα τους κάνει κέφι, κρατώντας την κοινωνία σε κατάσταση αποβλάκωσης.

Όχι, αυτή η λογική δεν πρόκειται να φέρει ανάπτυξη. Αλλά όσο ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει δεν ανησυχούν. Να δούμε για πόσο θα κρατήσει αυτό.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com