Έκθετη η κυβέρνηση με την διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό – Παραίτηση Πέτσα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Την 7η επέτειο του μαύρου στην ΕΡΤ επέλεξε η κυβέρνηση προκειμένου να μας εξηγήσει πως εννοεί τη ελευθερία του Τύπου, πως ορίζει την αντικειμενική ενημέρωση, ποιο θεωρεί αντικειμενικό Μέσο και ποιο όχι. Μάλιστα σε σειρά δηλώσεων μάθαμε πως εννοεί τη «νομιμότητα»: Είναι μια αδιαφανής, παράτυπη αν όχι παράνομη, χορηγία δημόσιου χρήματος; σε υμετέρους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν τι υπηρετούν. Την παραίτηση Πέτσα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση της «Αυγής» κατά τη διάρκεια του briefing σήμερα αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το πώς κατανεμήθηκαν τα 20 εκατ. του «Μένουμε Σπίτι», ενώ επιβεβαιωσε εκ νέου ότι ο λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε το «Documento» από την καμπάνια είναι το περιεχόμενό της.

Διαβάστε σχετικά: Αλ. Χαρίτσης: Να παραιτηθεί ο Πέτσας τώρα που κατέρρευσαν όλες οι δικαιολογίες για τα δώρα σε «ημετέρους»

Διαβάστε σχετικά: Ο Στ. Πέτσας επιμένει να μη δίνει τη λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ (Video)

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο άνθρωπος του οποίου η εταιρεία έκανε τη διαφημιστική δαπάνη. Το media shop που ανέλαβε να μοιράσει τα εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας της κυβέρνησης για τον κορονοϊό ακόμη και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, δεν γνωρίζει γιατί το έκανε! Ο λόγος για τον Μιχάλη Γκάλγκο, CEO της Initiative που σε επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία με το documentonews.gr, δήλωσε ότι δεν ήξερε εκείνη στιγμή να μας απαντήσει για ποιόν λόγο έδωσε χρήματα στο παντελώς άγνωστο blog συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη, protieidisinews.blogspot.com που είχε όλο και όλο περιεχόμενο το banner της καμπάνιας και μια είδηση για τον κορονοιό.

«Αυτή τη στιγμή δεν το έχω υπόψη μου, θα το εξετάσω και θα σας πω», απάντησε ο κ. Γκάλγκος ενώ μας είπε ότι του απευθύνουμε ερωτήσεις τις οποίες δεν μπορεί να μας απαντήσει.

Διαβάστε σχετικά: Δεν ξέρει ο Γκάγκλος γιατί έδωσε διαφήμιση σε ανύπαρκτα sites

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταθέσει το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και να παραιτηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα με τις λίστες των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα.

Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:

-Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.

-Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας»

Διαβάστε σχετικά: Τα καλύτερα site στα οποία έδωσαν τα χρήματά σου οι Μητσοτάκης – Πέτσας

«Σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες, σε site που κατέχουν τη θέση 1.905.683 στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και σε υγειονομικές βόμβες που προωθούσαν μεθόδους μετάδοσης του κορονοϊού, μοιράζει χρήματα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ολόκληρη η λίστα»

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com