Αλ. Τσίπρας: «Συντηρητική, αντιπαιδαγωγική στροφή με το νομοσχέδιο Κεραμέως» (βίντεο)

0

«Μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της εκπαίδευσης διαφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο» και πως «οι μόνοι που συμφώνησαν με αυτό είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων», γεγονός το οποίο συνδέεται με την αύξηση των κερδών τους.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «πίσω από την εικόνα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού κρύβεται μια αναχρονιστική και βαθιά συντηρητική εκπαίδευση που περιστρέφεται γύρω από τον πειθαναγκασμό».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως αναφέρθηκε στις «σοβαρές διαφορές στα θέματα Παιδείας», μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι βασική διαφορά αποτελεί «ο τρόπος που θέτουμε τα ζητήματα Παιδείας στον δημόσιο διάλογο»

«Προσπαθείτε επιμελώς να καλλιεργήσετε μια επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χαρακτηρίζει αναχρονιστές όσους διαφωνούν με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η επιστροφή στο εξεταστικοκεντρικό σχολείο και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας μόνο εκσυγχρονιστικό δεν είναι», τόνισε ο ίδιος αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

«Προτείνετε λέτε τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι αυτονόητο ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρέπει να λειτουργούν με τον μικρότερο αριθμό μαθητών; Εσείς αυξάνεται το όριο από τους 22 στους 25 μαθητές. Προτείνετε την επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο, αυτό δεν είναι αυτονόητο κατά τη γνώμη μας. Είναι αυτονόητο ότι οι έφηβοι δεν πρέπει να γονατίζουν από την εντατικοποίηση των μαθημάτων; Εσείς αυξάνεται τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο από τα 4 στα 7. Επαναφέρεται την τράπεζα θεμάτων που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση την μαθητική διαρροή», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε κρούσμα κορωνοϊού καθηγητή αγγλικών στην Ξάνθη ο οποίος διδάσκει σε τέσσερα σχολεία, υπενθύμισε τις διαφωνέις που εξέφρασε η αντιπολίτευση στο άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα στα δημοτικά κάνοντας λόγο για «αχρείαστο ρίσκο» που πήρε η κυβέρνηση με σκοπό «την επιστροφή σε μια επίπλαστη κανονικότητα η οποία όμως δεν είναι κανονικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία για την ΑΟΖ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασίζεται σε συμβιβασμούς με το ποσοστό επήρειας των νησιών μας όσο και με την παραχώρηση αλιευτικών δικαιωμάτων στην Ιταλία», συμβιβασμού που δεν μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την τότε αντιπολίτευση κα τις θέσεις που είχε για τα εθνικά θέματα δε θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί.

Παράλληλα ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τη συμφωνία υπό την προϋπόθεση χάραξης μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να συνδυαστεί με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εθνικό έλλειμμα», σε σχέση με την ανυπαρξία διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα. «Είναι επιβεβλημένος ο διάλογος και η ενημέρωση των επικεφαλής των κομμάτων της Βουλής», σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com