Για λογοκρισία καταγγέλλει την εφημερίδα «Ελευθερία» η Άννα Βαγενά

0

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, έστειλα ένα κείμενο προς δημοσίευση στη στήλη «Ψιθυριστά», της εφημερίδας Ελευθερία της Λάρισας, σε απάντηση ενός σχολίου της στήλης, της ίδιας ημέρας, το οποίο αναφερόταν στο πρόσωπό μου και το οποίο παραθέτω στη συνέχεια.

Το κείμενο του σχολίου της στήλης, είχε ως εξής:

«Κι αφού αρπάχτηκαν και μάλωσαν και γρατσουνίστηκαν και γδάρθηκαν οι βουλευτίνες Άννα Βαγενά και Λίτσα Λιακούλη, γύρισαν σπίτια τους κι επέστρεψαν με «τον θείο τους». Ο Παύλος Χρηστίδης, που έχει σχέση με τη Λάρισα, βγήκε με ανακοίνωση από την Αθήνα να καλύψει τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που είναι. Και στο πλευρό της δικής τους βουλευτίνας εμφανίστηκε η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, με ανακοίνωση του τοπικού Γραφείου Τύπου. Στη Λάρισα εν ολίγοις, τα έχουν σπάσει πασοκτζήδες και συριζαίοι. Κεντρικά, η κόντρα δεν επεκτάθηκε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που φάνηκε να έγιναν».

Η απάντηση που έστειλα, λοιπόν, στο πιο πάνω σχόλιο ήταν η εξής:

«Εγώ προσωπικά, ούτε αρπάχτηκα, ούτε μάλωσα, ούτε γρατζουνίστηκα, ούτε γδάρθηκα με κανέναν συνάδελφό μου βουλευτή. Δεν είναι αυτό το επίπεδό μου. Μίλησα και μιλάω πάντα με καθαρά πολιτικό λόγο και πολιτικά επιχειρήματα.

Όσο για το αν γύρισα σπίτι μου και επέστρεψα με «τον θείο μου» έχω να σας πω τα εξής:

«Σπίτι μου» ήταν και είναι πάντα, οι ιδέες της Αριστεράς, που προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να υπερασπισθώ, όσο για «θείο» που αναφέρεται στο σημείωμα σας, δεν έχω ανάγκη από κανέναν «θείο» να με καλύψει, η φωνή μου πηγάζει από τη συνείδησή μου, είναι πάντα καθαρή και ανεξάρτητη. Αυτό νομίζω ότι το γνωρίζει όλος ο κόσμος και για αυτό με εκτιμά, ακόμα και αν έχει πολιτικές διαφορές μαζί μου.

Βεβαίως, συμφωνώ με την τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σχετικά με την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Από την εν λόγω απάντησή μου, επιλέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, να δημοσιευθεί – άγνωστο γιατί – μόνο το εξής απόσπασμα: «Βεβαίως, συμφωνώ με την τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σχετικά με την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», σε συνδυασμό με ακόμη ένα σχόλιο δημοσιογράφου της εφημερίδας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και θα ήθελα μια απάντηση, ποιος συντάκτης, καταπατώντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, λογόκρινε και περιέκοψε τη δήλωση μου και τις απόψεις μου;».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com