Μετά την απόφαση του ΣτΕ ο Δήμος Λαρισαίων ζητά την αποδέσμευση των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο»

0

Ανακοίνωση για τα δεσμευμένα στο «Υπερταμείο» ακίνητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέδωσε την Πέμπτη ο Δήμος Λαρισαίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του Δημοσίου στο λεγόμενο «Υπερταμείο» και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αποτελεί τη συνέχεια μιας μεγάλης προσπάθειας φορέων της Αυτοδιοίκησης να αποτρέψουν την μεταβίβαση σημαντικών ακινήτων σε όλη την χώρα.

Ως γνωστόν, το θέμα είναι ανακύψει τον Σεπτέμβριο του 2018 με λίστα ακινήτων σε όλη τη χώρα να μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο» στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμα και αρχαιολογικά μνημεία παρά τις αντίθετες σχετικές προβλέψεις του σχετικού νόμου.

Η αντίδραση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής ήταν άμεση, Με δηλώσεις του ο δήμαρχος είχε ταχθεί κατά της απόφασης μεταβίβασης σημαντικών ακινήτων στην πόλη, ενώ σε άμεσο έλεγχο που έγινε από τις υπηρεσίες του Δήμου κατεγράφησαν 47 ακίνητα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Λάρισας.

Επίσης, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει να μην μεταβιβαστούν στο ΕΤΑΔ κανένα από τα παραπάνω 47 ακίνητα, σε σύνολο 121 ακινήτων που βρίσκονταν στα όρια του Δήμου μας.

Μάλιστα, ο Δήμος Λαρισαίων ήταν ο πρώτος Δήμος στην χώρα που προέβη σε ενέργειες και έστειλε έγκαιρα την σχετική λίστα με τα ακίνητα που έπρεπε να εξαιρεθούν, στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Πράγματι, λίγο καιρό αργότερα ακολούθησε η ονομαστική εξαίρεση από τη λίστα μεταβίβασης όλων των σημαντικών ακινήτων που περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα γεγονός που καταδεικνύει ότι η αρχική προσέγγιση του Υπουργείου Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν τουλάχιστον πρόχειρη.

Σήμερα με την απόφαση του ΣτΕ το ΕΤΑΔ οφείλει να αποδεσμεύσει όλα τα ακίνητα δικαιώνοντας τις κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Λαρισαίων, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει μαζί με τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com