«Έχουμε καπιταλισμό, δεν εγγυώμαι τίποτα», είπε κι ένιψε τας χείρας του για μισθούς και απολύσεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος

0

Ο υπ. Εσωτερικών είπε από τηλεοράσεως πως «καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να πω στον ιδιώτη επιχειρηματία τι να κάνει…». Οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν βέβαια ότι η κυβέρνηση βάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο, για μισθούς και απολύσεις, αλλά ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε στις διαπιστώσεις περί «υφεσιακού κύματος» – Και δεν παρέλειψε να κουνήσει και το δάχτυλο στους υπαλλήλους του δημοσίου που «απολαμβάνουν τη μονιμότητα»

Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Τάκης Θεοδωρικάκος και μας το είπε ξεκάθαρα: «Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία». Η ερώτηση της δημοσιογράφου στο Οpen αφορούσε το αν οι μισθοί των υπαλλήλων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ή αν θα επιτρέπεται στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε μείωση μισθών.

Δείτε το απόσπασμα:

Στη συνέχεια της συνέντευξης, και αφού τέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε μεν στην αρχή ότι «η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων», και αμέσως μετά μίλησε για αναπόφευκτη αύξηση της ανεργίας, για υφεσιακό κύμα που ήρθε «εξ ολοκλήρου» από την επιδημία και κατόπιν υπερασπίστηκε «τον Μητσοτάκη που πρώτος κατέβασε τα ρολά». Και τα ευκόλως εννοούμενα…

Και κούνησε το δάχτυλο στους υπαλλήλους του δημοσίου

Ας σημειώσουμε πάντως ότι ο υπ. Εσωτερικών σε άλλο σημείο έδωσε έμφαση στο ότι θα μείνουν σε ισχύ έως το τέλος του έτους οι ρυθμίσεις κατάληψης ελεύθερων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, ενώ κούνησε λίγο και το δάχτυλο στους δημόσιους υπαλλήλους: «Γενικά θα έλεγα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος», είπε ο (αρμόδιος για το δημόσιο, θυμιζουμε…) υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε περί «απόλαυσης μονιμότητας»: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει». Εκλεισε δε με τη φράση «αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους» (;).

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com