ΣΥΝ.Ε.Κ. Λάρισας: «Παιχνίδια κηδεμονίας κι άλλες φαιδρότητες»

0

Σε ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ) Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας χρωστάμε μία εξήγηση για το προεδρείο: Παρότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον μας που δεν μείναμε πιστοί στο αναλογικό – αντιπροσωπευτικό και δεν ψηφίσαμε τον υποψήφιο της μίας ΔΑΚΕ, ζητήσαμε από τη ΔΑΚΕ να αποσύρει την υποψηφιότητα της, με το σκεπτικό ότι πολλάκις δεν κατέστη εφικτό.

Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι η «ΔΑΚΕ» δεν ψηφίζει «ΔΑΚΕ». Ούτε ότι μία παράταξη (οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δεν μπαίνει στο αναλογικό – αντιπροσωπευτικό ενώ άλλη παράταξη (ΠΕΚ) ψηφίζει λευκό. Έχει ήδη υπονομευτεί και νοθευτεί η αναλογική αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από όλα αυτά τα δεδομένα. Με βάση λοιπόν πως καμία υποψηφιότητα δεν έλαβε την απαιτούμενη στήριξη προχωρήσαμε στην υποβολή της υποψηφιότητάς μας σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Λέμε όμως και το εξής: Το Πολυνομοσχέδιο της ΝΔ για την Εκπαίδευση που δρομολογείται προς ψήφιση είναι μόνο βλαπτικό για την παιδεία, τον κλάδο και το μέλλον της νέας γενιάς για να έχουν οι εκπρόσωποι της νομιμοποιημένης ή μη ΔΑΚΕ το θράσος να μην υλοποιούν την απόφαση της ΟΛΜΕ για απόσυρση του νομοσχεδίου απλώς και μόνο, γιατί είναι υποστηρικτές της ΝΔ.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που δήλωσε ότι η ΕΛΜΕ δεν είναι σε θέση να ενημερώσει τον κλάδο λόγω των αντιφατικών μηνυμάτων της επιστήμης μέμφεται το σωματείο ότι παραμένει σιωπηλό, παρότι ψήφισε την πρότασή μας για ανακοίνωση στον κλάδο. Στην οποία ανακοίνωση που ανατέθηκε σε μέλος του ΔΣ και στάλθηκε στα υπόλοιπα μέλη για διαβούλευση δεν κάνουν τον κόπο να απαντήσουν, πόσο μάλλον να συνδιαμορφώσουν. Και επί της ουσίας βοηθούν τη ΔΑΚΕ που όπως δήλωσε δε συμφωνεί με την ανακοίνωση γιατί δεν πιστεύουν – όπως οι ίδιοι δήλωσαν – πως υπάρχει ή θα υπάρξει κυβέρνηση που δεν έχει ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την εκπαίδευση των μαθητών!

Οπότε η ΔΑΚΕ είναι ευχαριστημένη διαχρονικά με την υποχρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας, με τις ελλείψεις προσωπικού και με όλα τα προβλήματα που έχουν οι σημαντικότατοι αυτοί τομείς.

Δηλαδή ότι σας έχει πει η ΔΑΚΕ μέχρι τώρα, ότι έχει ψηφίσει η ίδια στην ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ, ότι έχουν πει με δημόσιες ανακοινώσεις τους εκπρόσωποί της, είναι όλα ψέματα!

Πλήρης ξεδιαντροπιά! Στο άγχος τους να στηρίξουν όπως μπορούν την κυβέρνηση δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αυτοαναιρούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Γι’ αυτό και στην πρότασή μας για έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα Παρασκευή την καταψήφισαν ΔΑΚΕ – ΠΕΚ και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε οι εκπαιδευτικοί πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ήδη στα σχολεία.

Σε καιρό που όλοι/ες μας βιώνουμε τις επιπτώσεις της επιβολής της καραντίνας, σε εποχή που εμφανίζεται να επικρέμεται ένα απειλητικό δίχτυ για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού δεν χωράνε επικοινωνιακοί σχεδιασμοί.

Από αυτές τις πρακτικές οι τρομολάγνες κορώνες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ την προηγούμενη πενταετία βρίσκουν την εξήγησή τους. Κουβαλώντας νερό στον ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό προετοίμαζαν τον επίδοξο ρόλο τους.

Γι’ αυτό και δε μας κάνουν εντύπωση δημοσιεύματα – άγνωστο από ποια πηγή – που φροντίζουν πολύ το προφίλ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Φρίξαμε από τα ψέματα που επαναλαμβάνονται αλλιώς δε θα μιλούσαμε αυτήν την εποχή. Ούτε μαζί να το συνέτασσαν δε θα παρουσίαζαν τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ως ήδη γνώριμους συνδιεκδικητές της προεδρείας!

Θυμίζουμε πως με δημόσιο κείμενό τους οι Παρεμβάσεις υπαναχώρησαν και απέσυραν την υποψηφιότητά τους!

Έλεγαν ακριβώς: «Μετά την παραίτηση Παναγιώτου και άσχετα αν η ΔΑΚΕ αποφασίσει να λειτουργεί ενιαία ή όχι η δική μας υποψηφιότητα δεν έχει πια νόημα.»

Άραγε η υποψηφιότητά τους ξαναβρήκε νόημα όταν οι ΣΥΝΕΚ διεκδικήσαμε τη θέση του προέδρου; Δεν κάνουμε καν τον κόπο να καταλάβουμε τι σχέση έχει η παραίτηση ενός μέλους της ΔΑΚΕ με τη δική τους υποψηφιότητα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εμείς θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στη λογική σας.

Από τη μια η ΔΑΚΕ κάνει κάθε προσπάθεια να αδρανοποιήσει το σωματείο για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και από την άλλη οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστασιοποιούνται από το σωματείο και να ακολουθούν το γνώριμο μοναχικό τους δρόμο.

Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες! Με αυτές τις πρακτικές θα βγούμε όλοι χαμένοι! Με διασπαστικές κινήσεις οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις εκπαιδευτικών, το ξήλωμα εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι δεδομένα! Αν κάποιους τους ενδιαφέρει μόνο η προσωπική τους προβολή και να μαζέψουν λίγα ψηφαλάκια, τους λέμε καθαρά πως προξενούν τεράστια ζημιά στους εκπαιδευτικούς.

Γραμματεία ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com