Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Η κατάθεση της κ. Δημητρίου, καταπέλτης για τη ΝΔ

0

«Η ΝΔ πιστή στο δόγμα “όταν δεν βολεύει η αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια” επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει».

«Η κατάθεση της κ. Δημητρίου, όσο κι αν προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν, είναι αρκούντως αποκαλυπτική και καταπέλτης για τη ΝΔ», σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά τα όσα ακούστηκαν κατά την τρίτη μέρα κατάθεσης της Ξένιας Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Ξ. Δημητρίου, σημείωσε πως ενώ αρχικά ο Γ. Αγγελής είχε ισχυριστεί πως πίσω από το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2019 (σ.σ πρόκειται για το δημοσίευμα της εφημερίδας με το οποίο είχε αποκαλυφτεί πως οι αρχές των ΗΠΑ είχαν παραδώσει στις αντίστοιχες ελληνικές στικάκι με στοιχεία για την υπόθεση Νοβάρτις, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2018) βρισκόταν ο Δ. Παπαγγελόπουλος, κατόπιν παραδέχτηκε ότι δεν είχε στοιχεία για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του.

‘Οπως σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και τεραστίων διαστάσεων. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι η υπόθεση δεν στηρίζεται μόνο στους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες καταθέσεις και πολλά στοιχεία. Επίσης στηλίτευσε τη συμπεριφορά εμπλεκομένων, οι οποίοι με μηνύσεις και αναφορές προσπαθούν να ακυρώσουν την έρευνα που πραγματοποιούν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Η κ. Δημητρίουπεριέγραψε ένα κλίμα τρομοκρατίας όχι μόνο κατά των εισαγγελέων αλλά και κατάτων επιθεωρητών και γενικά εναντίον όσων συμβάλουν στην αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της Novartis.

Η ΝΔ πιστή στο δόγμα «όταν δεν βολεύει η αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια» επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει αλλοιώνοντας κατάθεση μάρτυρα στο πλαίσιο της προανακριτικής σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Δεν μας εκπλήσσει. Την ίδια τακτική ακολούθησε παραποιώντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στην απέλπιδα προσπάθεια της να πείσει ότι το σκάνδαλο είναι σκευωρία.

Η αλήθεια των γεγονότων είναι ισχυρότερη από τη συρραφή των κατασκευασμένων διαρροών.

Η εισαγγελέας Αρείου πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε ότι ο κ.Αγγελής ζήτησε συνάντηση μαζί της προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δημοσίευμα εφημερίδας μετά τη συνάντηση της Βιέννης, εκεί όπου ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς.

Στη συνάντηση αυτή δεν υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ψευδώς αναφέρεται, και η συζήτηση περιορίστηκε στο δημοσίευμα και μόνο. Μάλιστα η κ. Δημητρίου, όπως σήμερα κατέθεσε, ρώτησε τότε τον κ. Αγγελή εάν διαθέτει αποδείξεις ότι πίσω από το δημοσίευμα ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η απάντηση ήταν αρνητική.

Ψέμα δεύτερο. Η συνάντηση Δημητρίου, Αγγελή και του τότε υπουργού δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου έγινε και πάλι για το δημοσίευμα αυτό και μόνο και φυσικά ούτε τότε είχε παραιτηθεί».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com