Η απάντηση του Παύλου Πολάκη στην εξώδικη διαμαρτυρία του επιχειρηματία Αχ. Νταβέλη

0

Η ανοχή και αφωνία της κυβέρνησης απέναντι σε σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και που δείχνουν σκανδαλώδη κυβερνητική εύνοια σε «πολιτικό φίλο» και ομοϊδεάτη επιχειρηματία της Λάρισας (Αχ. Νταβέλη), τον αποθρασύνει κατά τα φαινόμενα και τον οδηγεί σε εξώδικα και νομικές απειλές εναντίον μου.

Θυμίζω ότι η δημοσιογραφική έρευνα έφτασε στον βίο και την πολιτεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία, μετά τους δημόσιους πανυγηρισμούς υπουργών ότι η εγχώρια αγορά απέκτησε επιτέλους το δικό της παραγωγό μασκών (την ίδια περίοδο που αυτές καθιστώνται υποχρεωτικές για τους πολίτες) και ταυτόχρονα τις αποκαλύψεις για υπερτιμολογημένες παραγγελίες και προμήθειες από Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, για ένα είδος προστασίας που εδώ και μήνες η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη αρνείται να βάλει σε διατίμηση.

Δεν στέκομαι σε απορίες όπως πώς κατάφερε η συγκεκριμένη επιχείρηση να αδειοδοτηθεί και να οργανώσει παραγωγή με ταχύτητες φωτός, την ώρα που οποιοσδήποτε άλλος πολίτης επιχειρήσει να αδειοδοτηθεί για υποδεέστερες ακόμα επενδύσεις «τιμωρείται» με υπερδεκαπλάσιους χρόνους γραφειοκρατίας…

Αυτά προκαλούν αγανάκτηση, όταν την ίδια ώρα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Χανιά, εδώ και 3 μήνες προσπαθεί το Γ. Νοσοκομείο της πόλης να αδειοδοτηθεί για έναν μικρό οικίσκο που κατασκευάστηκε για την εγκατάσταση του νέου μηχανήματος παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, που είχαμε φροντίσει επί των ημερών μας να προμηθευτεί η μονάδα, χωρίς να διαφαίνεται στο εγγύς μέλλον μια διέξοδος από τα προσκόμματα που βάζουν οι υπηρεσίες…

Προς μεγάλη τέρψη βεβαίως του ιδιώτη μονοπωλιακού προμηθευτή οξυγόνου, που όσο διαρκεί η κωλυσιεργία «τρίβει τα χέρια του».

Δεν στέκομαι στην απορία ποιός ή ποιοί θα καρπωθούν στις τσέπες τους την εξοργιστική υπερκοστολόγηση μασκών από τις μαζικές κρατικές προμήθειες, την ώρα που ο κόσμος τρομοκρατείται και αγωνιά για την υγεία του… Αυτά θα είναι ελπίζω και αντικείμενα εισαγγελικής έρευνας μια μέρα…

Όπως ελπίζω να γίνει και με παλιότερες υποθέσεις του Αχ. Νταβέλη που αθώωθηκε στο παρελθόν (με δικηγορική αρωγή του Θ. Πλεύρη, σημερινού Βουλευτή ΝΔ) για απάτη εις βάρους του δημοσίου (ΙΚΑ) με χρήση μάρτυρα, ο οποίος μετά την αθώωση του επιχειρηματία, καταδικάστηκε για ψευδορκία.

Δεν στέκομαι ούτε στο «λιβάνισμα» των καλοταϊσμένων από την κυβέρνηση ΜΜΕ, ούτε καν στις επίσημα ανακοινωμένες «συνεργασίες» της επιχείρησης στη Λάρισα με «έγκριτους» ενημερωτές μας όπως ο Καμπουράκης.

Στέκομαι όμως στην ένοχη σιωπή της κυβέρνησης, την επιλογή της να μην οργανώσει εγχώρια κρατική παραγωγή μασκών με τις υπάρχουσες υποδομές του στρατού, όπως έγινε και με τα αντισηπτικά και τέλος, το θράσος του «επιχειρηματία» που μας ζητάει και ρέστα με εξώδικα!

Και για να εξηγούμαστε δηλώνω σε όλους τους τόνους και προς κάθε πλευρά…: Είμαι εδώ και για εξώδικα και για μηνύσεις και για ότι άλλο σκεφτείτε για να συνεχίσετε τις μπίζνες σας με ζεστό κρατικό χρήμα και στις πλάτες του λαού! Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε ότι σας «δυσφημούν» (!) δώστε μου την ευκαιρία να αποκαλύψω και στο ακροατήριο πώς στήνονται οι «δουλειές» εν μέσω τραγικών κρίσεων και ας κρίνει η Δικαιοσύνη και όλος ο κόσμος που θα μάθει…!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com