Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση λήψη μέτρων στήριξης των Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)

0

Ερώτηση κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εργασίας & Ανάπτυξης με θέμα την: «Άμεση λήψη μέτρων στήριξης των Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)»

Επειδή,

α. Η λήψη μέτρων ενίσχυσης των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, δυστυχώς δεν απαντούν σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων.

β. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις επιχειρήσεις Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)

γ. Στη Μαγνησία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται 48 φορείς Κ.ΑΛ.Ο. που έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημία και μέχρι στιγμής δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πλαίσιο κρατικής οικονομικής βοήθειας.

δ. Οι φορείς Κ.ΑΛ.Ο. δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και της πρωτογενούς παραγωγής και συμβάλλουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

ε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι φορείς Κ.ΑΛ.Ο. αντιμετωπίζουν σημαντική έλλειψη ρευστότητας, την οποία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν χωρίς κρατική παρέμβαση.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πώς προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να ενταχθούν οι φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Αστικές Εταιρείες) στους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και να υπαχθούν οι εργαζόμενοι στην ευνοϊκή ρύθμιση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα από 17/03/2020 έως 30/04/2020;

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com