Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Βασίλη Δημάκη

0

Απεργία δίψας ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Απριλίου ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, ο οποίος μετήχθη βίαια το βράδυ της 16ης Απριλίου στα Γρεβενά, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του EKΠΑ, τιμωρείται για ακόμα μια φορά από την Πολιτεία γιατί μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού συμμετείχε σε ειρηνική κινητοποίηση, με αποχή από την εργασία, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Εξαιτἰας της στάσης του ο Βασίλης Δημάκης, μετήχθη βίαια στις 16 Απριλίου στις φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου στις 21 Απριλἰου ξεκίνησε απεργία πείνας, και από τη Δευτέρα 27/4 και δίψας, διεκδικώντας να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος.

Στο πλευρό του βρίσκονται ήδη φορείς, οργανώσεις καθώς και καθηγητές του, που απευθύνουν εκκλήσεις προς τους αρμόδιους, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μη διακινδυνεύσει περαιτέρω η ζωή του κρατούμενου φοιτητή.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στις 21.30 εισέβαλαν στο κελί μου πάνοπλοι άντρες των ΕΚΑΜ και φωνάζοντας “ψηλά τα χέρια” και ένα σωρό άλλα με έσυραν εκτός του κελιού, με κόλλησαν στον τοίχο, με έδεσαν πισθάγκωνα παρότι έβλεπαν ότι κούτσαινα εμφανώς και ότι το δεξί μου πόδι ήταν πρησμένο από έλλειψη μαγνησίου, απότοκο της προηγούμενης απεργίας πείνας και δίψας πριν δύο έτη ακριβώς.

Τότε που προάσπιζα τα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα ζητώντας τη μη εξαίρεσή μου από το θεσμό της ηλεκτρονικής επιτήρησης, τον οποίο μέχρι σήμερα απολαμβάνω και τηρώ μέχρι κεραίας. Παρεμπιπτόντως με βρήκαν να διαβάζω ένα από τα πέντε μαθήματα του 6ου εξαμήνου.

Με πήραν φορώντας παπούτσι στο πόδι το αριστερό και παντόφλα στο δεξί και ενώ εγώ σφάδαζα από τους πόνους στο δεξί μου πόδι οδηγήθηκα στην Πέτρου Ράλλη, όπου παρέμεινα για ένα βράδυ και το πρωί χαράματα, με ειδική μεταγωγή και συνοδεία δύο περιπολικών, οδηγήθηκα στη φυλακή Γρεβενών, ρίχνοντάς με σε ένα κελί των πειθαρχείων όπου δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com