Επίκαιρη ερώτηση Βασ. Κόκκαλη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΤΕΑΑ που δεν έχουν υλοποιηθεί

0

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης) ΤΕΑΑ ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί», κατέθεσε ο αναπλ. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους αγρότες, και συγκεκριμένα το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ), έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η σύμβασή του ήταν έτοιμη προς υπογραφή τον Ιούλιο.

Μέσω του ΤΕΑΑ οι αγρότες θα έχουν την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε χρηματοδότηση με αρκετά ευνοϊκούς όρους (χαμηλά επιτόκια, χωρίς εγγυήσεις ή εξασφαλίσεις). Επίσης, στις 02 Φεβρουαρίου του 2020 ο κ. Βορίδης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Εκμηχάνισης της Ελληνικής Γεωργίας στα πλαίσια της έκθεσης AGROTICA στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο θα είναι έτοιμο έως και τον Απρίλιο του 2020.

Επειδή είμαστε στον Απρίλιο του 2020 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός με τις τράπεζες και το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο το έχει ανάγκη, εν μέσω πανδημίας, ο πρωτογενής τομέας όσο πότε άλλοτε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό γιατί δεν έχει έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ποιο είναι ακριβώς το χρονοδιάγραμμα έναρξης αυτού.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com